Alivanca moldoveneasca

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Alivanca moldoveneasca

Ingrediente

  • 500 g branza de vaci
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 4 oua
  • 2 cani iaurt de baut
  • 1 si 1/2 cani de gris
  • 2 linguri smantana 15% grasime
  • 1/2 cana faina de grau
  • sare

Mod de preparare

Intr-un bol, amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam ouale unul cate unul, punem iaurtul, smantana, vanilia, esenta, amestecam putin pana omogenizam toate ingredientele, iar la sfarsit punem grisul si faina, mai amestecam putin si transferam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul incins pana se rumeneste frumos deasupra!
Se serveste calda cu smantana sau iaurt!
Pofta buna!

Tips-uri:
1.Daca va place mai dulce, mai puteti adauga zahar.
2.Daca va place si cu putina branza sarata, puneti adauga la compozitie putina telemea de oi!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici