Foile:
Se pune faina, praful de copt, sarea intr-un castron cernute.
Separat mixam oualr, zaharul, laptele, uleiul la urma.
Adaugam faina treptat pana iese un aluat (daca-i tare mai punem lapte, daca-i moale - faina), la mine a iesit exact.
Se coc 4 foi (3-5) in functie de tava.
Crema:
Se amesteca faina cu laptele asa incat sa nu faca cocoloase si se pune pe foc pana se ingroasa amestecand continuu. Cand e gata o dam la rece si separat in alt vas amestecam untul cu zaharul pudra spuma.
Adaugam din compoz de faina si laptele racit la comp. De unt cate o lingura, pe rand amestecand incet si atente e imp. Ca comp. De faina cu lapte sa fie rece ca se taie crema.
Am adaugat totul amestecam bine, dam la rece (reteta zice ca punem crema in folie si lasam la loc rece peste noapte, eu n-am avut rabdare si am lasat-o la frigider, 2 ore si dupa am umplut foile.
Am lasat prajitura sa se-nmoaie si a 2 a zi am taiat-o.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii