Ingrediente
● 600 g faina |
● 2 oua |
● 12 linguri cu ulei |
● 12 linguri de zahar |
● 12 linguri de lapte |
● 1 lingurita rasa de amoniac |
● 1 lingura zeama de lamaie |
● 1 lingurita coaja de lamaie |
● un plic cu zahar vanilat |
● Crema: |
● 1l lapte |
● 400 g unt |
● 12 linguri de zahar |
● 6 linguri de faina |
● 4 linguri amidon |
● zeama de la o lamaie |
● coaja rasa de lamaie |
● o pastaie de vanilie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat) pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare.
Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga treptat faina.
Se obtine un aluat moale, nelipicios. Il impartim in bucati egale (mie mi-au iesit 6) , pe care le vom intinde in foaie subtire, cu ajutorul unui sucitor. Le intepam din loc in loc cu o furculita si le coacem, pe rand, pe dosul unei tavi de cuptor. (Recomand o temperatura medie de 160 grade, pentru 5-6 minute)
Pentru crema procedam astfel:
Fierbem laptele impreuna cu o pastaie de vanilie, taiata in doua, pe lung.
Amestecam faina cu amidonul si cu zaharul, presaram coaja rasa de lamaie si turnam laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Crema astfel obtinuta, o punem pe foc, pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam.
Dupa ce se raceste complet, adaugam untul moale (la temperatura camerei), mixand pana la incorporarea completa.
Pe fiecare foaie se adauga cateva linguri de crema (se asaza foaie/crema/foaie/crema), ce se uniformizeaza pe intreaga suprafata. Se acopera apoi cu o folie alimentara si se pastreaza la rece peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Alba Ca Zapada" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga treptat faina.
Se obtine un aluat moale, nelipicios. Il impartim in bucati egale (mie mi-au iesit 6) , pe care le vom intinde in foaie subtire, cu ajutorul unui sucitor. Le intepam din loc in loc cu o furculita si le coacem, pe rand, pe dosul unei tavi de cuptor. (Recomand o temperatura medie de 160 grade, pentru 5-6 minute)
Pentru crema procedam astfel:
Fierbem laptele impreuna cu o pastaie de vanilie, taiata in doua, pe lung.
Amestecam faina cu amidonul si cu zaharul, presaram coaja rasa de lamaie si turnam laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Crema astfel obtinuta, o punem pe foc, pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam.
Dupa ce se raceste complet, adaugam untul moale (la temperatura camerei), mixand pana la incorporarea completa.
Pe fiecare foaie se adauga cateva linguri de crema (se asaza foaie/crema/foaie/crema), ce se uniformizeaza pe intreaga suprafata. Se acopera apoi cu o folie alimentara si se pastreaza la rece peste noapte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Alba Ca Zapada" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany