Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie.
Foile de placinte se dezgheata, apoi se iau cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea sutire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel,incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc, care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se da la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor.
Afinele curatate si spalate se dau in cateva clocote cu zaharul si apa. cca 10 minute, pana ce zaharul se leaga intr-un sirop subtire, dar legat.
In fiecare cuib din foi de placinta se toarna acest sirop cu afine, fierbinte, pentru a insiropa cuiburile delicioase. Se lasa sa se raceasca bine si se servesc reci, fiind un desert delicios, plin de culoare.
Pofta buna!
Zilele trecute m-am cam "rasfatat" cu fel si fel de dulceturi si gemuri, dar am si transpirat langa ele pe caldura...
Desert dulceata de fructe de padureCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii