Acoperis de casa

Postat pe: 27-09-2010
(10)

Ingrediente

250 gr zahar
50 gr untura
600 gr faina
3 linguri miere de albina topita
4 linguri de lapte
2 oua
1 praf de copt
cacaua
Crema
4 budinci
1,5 l lapte
250 gr zahar
250 gr rama

Mod de preparare

Faina , untura si zaharul se amesteca si se adauga ouale, laptele, praful de copt stins cu zeama de lamaie, si cele 3 linguri de miere de albina topite.
Totul se amesteca bine pana se omogenizeaza. Coca astfel obtinuta se imparte in 2 bucati.

Dintr-o bucata coacem doua foi pe dosul tavii . Fiecare foaie se imparte inca pe tava in 3 fasii astfel incat partea de mijloc sa fie mai lata(spun pe tava si cat timp e fierbinte deoarece fiind cu miere se intareste si apoi se rupe cand taiati).

Cealalta bucata ramasa o amestecam cu cacaua (cca 3 linguri), si se coc 12 bastonase lungi cat tava pe care am copt foile.

Crema se face in fel urmator:

Se amesteca 4 budinci cu 250 gr zahar si 1,5 l lapte si il fierbem pana se ingroase. Il lasam la racit si apoi adugam in el 250 gr rama cu care il amestecam bine sa se omogenizeze. (eu fac de obicei 2 culori de budinca si atuni impart in doua cantitatea de zahar, lapte si rama).

Trecem la umplerea foilor :

Pe o tava punem o fasie lata taiata din foaie , peste ea punem crema si apoi 3 bastonase . Se acopera bastonasele din nou cu crema si se mai pun deasupra inca 2 bastonase in asa fel incat sa fie puse intre spatiile dintre doua bastonase de dedesubt. Acoperim din nou cu crema si punem la mijloc ultimul bastonas pe care il acoperim iar cu crema . Acum urmeaza sa punem fasiile mai inguste sub forma de acoperis la ce am umplut.

Procedam la fel si cu cealalta foaie. obtinem astfel 2 acoperisuri pe care il acoperim cu glazura de ciocolata si il servim dupa ce glazura s-a prins.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Acoperis de casa" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

emir
•  04.12.2013 20:48:50

Buna seara! Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce dimensiuni trebuie sa aiba tava pe care se coc foile? Multumesc mult! :D

djprometeu
•  23.01.2010 23:23:45

intradevar este foarte buna la gust.
Bravo!

sylverland
•  09.11.2009 20:25:32

buna seara , da stiu si eu sa fac acesta prajitura pe care eu o stiu sub denumirea de ,, Cabanuta,, , iar diferenta este ca acoperisul cabanutei eu il fac din foi de napolitana din comert.Tai 3 bucati egale de foi una o asez jos pun crema iar apoi pun 5 betisoare , apoi iar crema 4 betisoare si tot asa pana la unul , iar la urma asez acoperisul. Acesta il dau cu glazura de cacao si il ning cu nuca de cocos . ;) Este foarte buna v-o recomand .

Leila
•  30.09.2009 17:22:24

Cerasela, Angel , Violet sa va fie de bine :)

angel4u_to
•  21.09.2009 21:06:57

prajitura este extraordinara... a facut mama mea, este prajitura prefera a mea si a fratelui meu din copilarie, a fost o bucurie sa o pot revedea :) si remanca....Multumim pt reteza...Si sfatuiesc pe toata lumea sa o faca pt ca este simpla si foarte buna (

Leila
•  23.04.2009 14:02:06

Multumesc Violet , foile nu trebuie sa fie subtiri :) dar nici prea groase :)

Multumesc ca ai incercat prajitura , este si pe placul familiei mele :)

Pupice !!!!

violet
•  22.04.2009 23:54:46

am facut prajitura si ;foile nu au fost subtiri [are un secret]dar e delicioasa ,o sa incerc din nou FELICITARI

cerasela
•  29.08.2008 16:49:46

super reteta ...am facut aceasta prajitura de multe ori si pot sa spun ca e foarte usor de facut ...

Leila
•  14.08.2008 23:37:21

Multumim Camelia pentru sfat :)

cameliastefania
•  11.08.2008 23:04:45

Prajitura pare delicioasa, dar, mancaciosi din toata lumea, nu mancati margarina!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Acoperis de casa