Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara coacere combina aroma revigoranta a lamaiei cu prospetimea mentei, intr-o baza crocanta de biscuiti. Usor de pregatit si absolut delicios!

Cheesecake cu lamaie si menta

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g crema de branza
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lamai (coaja rasa si sucul)
  • 10 g gelatina (foi sau pudra)
  • 2-3 linguri apa
  • Cateva frunze de menta proaspata, tocate marunt

Mod de preparare

Zdrobeste biscuiții pana devin un pesmet fin. Amesteca pesmetul de biscuiți cu untul topit pana obtii o compozitie omogena. Pune compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, presand bine pentru a forma baza cheesecake-ului. Da forma la frigider pentru 30 de minute.

Intr-un bol mare, bate crema de branza cu zaharul pudra pana devine pufoasa. Adauga smantana pentru frisca si continua sa bati pana se omogenizeaza. Adauga coaja rasa si sucul de lamaie, apoi menta tocata. Amesteca bine.

Daca folosesti foi de gelatina, pune-le la inmuiat in apa rece pentru 5-10 minute. Daca folosesti gelatina pudra, dizolva-o in 2-3 linguri de apa si las-o sa se umfle pentru 5-10 minute. Incalzeste gelatina la foc mic sau in microunde pana se dizolva complet, fara a o lasa sa fiarba. Adauga gelatina dizolvata in crema de branza, amestecand continuu pentru a preveni formarea de cocoloase.

Toarna crema de branza peste baza de biscuiți din forma. Niveleaza suprafata cu o spatula si da la frigider pentru cel putin 4 ore sau pana se intareste complet. Scoate cheesecake-ul din forma si decoreaza cu frunze proaspete de menta si felii subtiri de lamaie. Taie si serveste rece.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Ceafa de porc la cuptor
1
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Dulceata de visine
3
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
5
Dulciuri

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta

Prajitura cu Fructe si Crusta Crocanta
Parteneri
Desert prajitura 1 martie
Bucataras.RO

Desert prajitura 1 martie

Vine, vine Primavara, cu alaiul ei de flori. Teoretic maine 1 martie vine Primavara, practic habar nu am ce ne asteapta, dar...

Desert prajitura 1 martie
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate