Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara coacere combina aroma revigoranta a lamaiei cu prospetimea mentei, intr-o baza crocanta de biscuiti. Usor de pregatit si absolut delicios!

Cheesecake cu lamaie si menta

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g crema de branza
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lamai (coaja rasa si sucul)
  • 10 g gelatina (foi sau pudra)
  • 2-3 linguri apa
  • Cateva frunze de menta proaspata, tocate marunt

Mod de preparare

Zdrobeste biscuiții pana devin un pesmet fin. Amesteca pesmetul de biscuiți cu untul topit pana obtii o compozitie omogena. Pune compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, presand bine pentru a forma baza cheesecake-ului. Da forma la frigider pentru 30 de minute.

Intr-un bol mare, bate crema de branza cu zaharul pudra pana devine pufoasa. Adauga smantana pentru frisca si continua sa bati pana se omogenizeaza. Adauga coaja rasa si sucul de lamaie, apoi menta tocata. Amesteca bine.

Daca folosesti foi de gelatina, pune-le la inmuiat in apa rece pentru 5-10 minute. Daca folosesti gelatina pudra, dizolva-o in 2-3 linguri de apa si las-o sa se umfle pentru 5-10 minute. Incalzeste gelatina la foc mic sau in microunde pana se dizolva complet, fara a o lasa sa fiarba. Adauga gelatina dizolvata in crema de branza, amestecand continuu pentru a preveni formarea de cocoloase.

Toarna crema de branza peste baza de biscuiți din forma. Niveleaza suprafata cu o spatula si da la frigider pentru cel putin 4 ore sau pana se intareste complet. Scoate cheesecake-ul din forma si decoreaza cu frunze proaspete de menta si felii subtiri de lamaie. Taie si serveste rece.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
3
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
5
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Parteneri
Branzoici
Bucataras.RO

Branzoici

Cand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...

Branzoici
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti