Cheesecake cu lamaie si menta

Cheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara coacere combina aroma revigoranta a lamaiei cu prospetimea mentei, intr-o baza crocanta de biscuiti. Usor de pregatit si absolut delicios!

Cheesecake cu lamaie si menta

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 200 g biscuiți digestivi
  • 100 g unt topit
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g crema de branza
  • 200 g zahar pudra
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lamai (coaja rasa si sucul)
  • 10 g gelatina (foi sau pudra)
  • 2-3 linguri apa
  • Cateva frunze de menta proaspata, tocate marunt

Mod de preparare

Zdrobeste biscuiții pana devin un pesmet fin. Amesteca pesmetul de biscuiți cu untul topit pana obtii o compozitie omogena. Pune compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, presand bine pentru a forma baza cheesecake-ului. Da forma la frigider pentru 30 de minute.

Intr-un bol mare, bate crema de branza cu zaharul pudra pana devine pufoasa. Adauga smantana pentru frisca si continua sa bati pana se omogenizeaza. Adauga coaja rasa si sucul de lamaie, apoi menta tocata. Amesteca bine.

Daca folosesti foi de gelatina, pune-le la inmuiat in apa rece pentru 5-10 minute. Daca folosesti gelatina pudra, dizolva-o in 2-3 linguri de apa si las-o sa se umfle pentru 5-10 minute. Incalzeste gelatina la foc mic sau in microunde pana se dizolva complet, fara a o lasa sa fiarba. Adauga gelatina dizolvata in crema de branza, amestecand continuu pentru a preveni formarea de cocoloase.

Toarna crema de branza peste baza de biscuiți din forma. Niveleaza suprafata cu o spatula si da la frigider pentru cel putin 4 ore sau pana se intareste complet. Scoate cheesecake-ul din forma si decoreaza cu frunze proaspete de menta si felii subtiri de lamaie. Taie si serveste rece.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia