Ingrediente
● 1 catel usturoi |
● 30 gr unt |
● 1/2 pahar ulei |
● 1 cutie mica rosii intregi descojite (300 gr) 1/2 pahar vin alb |
● 3 foi dafin |
● 1 morcov |
● 1tija telina (tulpina) 1 ceapa medie |
● 1/2 litru supa sau apa calda |
● sare |
● piper dupa gust |
● 100 gr parmezan ras |
● 1 kg burta prefiarta |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se taie burta fisii subtiri si se clateste bine cu apa rece dupa care se lasa la scurs. Se taie ceapa, morcovul si telina cuburi. Intr-o cratita se pune uleiul, untul, foile de dafin si usturoiul pe foc pentru 2-3 minute pina cind usturoiul capata o culoare aurie. Se adauga burta si se lasa sa scada cam 5-10 minute. Se arunca usturoiul. Se pune vinul si se lasa sa se evapore complet.
Dupa aceea se adauga rosiile, sare si piper dupa gust si se pune capacul. Se lasa la fiert 45 de minute. Se verifica din cind in cind sa nu se lipeasca si sa nu scada prea mult. Se adauga putina apa calda daca este nevoie. Se da capacul la o parte si se mai lasa pe foc cam 15 minute pina scade si este mai cremoasa.
Cind este gata se da deoparte si se pune parmezanul ras, se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca cam 5 minute dupa care se poate servii.
Se serveste cu paine prajita daca va place! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Trippa Alla Fiorentina (burta Ca la Florenta)" nu uita sa ii faci un review.
Dupa aceea se adauga rosiile, sare si piper dupa gust si se pune capacul. Se lasa la fiert 45 de minute. Se verifica din cind in cind sa nu se lipeasca si sa nu scada prea mult. Se adauga putina apa calda daca este nevoie. Se da capacul la o parte si se mai lasa pe foc cam 15 minute pina scade si este mai cremoasa.
Cind este gata se da deoparte si se pune parmezanul ras, se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca cam 5 minute dupa care se poate servii.
Se serveste cu paine prajita daca va place! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Trippa Alla Fiorentina (burta Ca la Florenta)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
finas
• 25.09.2011 19:18:04
am "gustat" , (2 portii) si eu, facuta de un italian,...e intradevar f.f.f. buna, felicitari pt. reteta !
iuliajewel
• 13.06.2011 06:13:09
BUN VENIT in Cartea De Bucate !!!!!!! Demult te asteptam - dupa activitatea intensa de pe forum era nedrept sa nu te gasim si in carte, sa-ti putem fura retetele :-))
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 11.01.2013 19:30:53
finas,iti multumesc pentru apreciere!