Pulpa de dovlecel se pune la fiert impreuna cu ardeiul spalat si taiat in doua, cu ceapa si sare. Cand s-a fiert dovleacul, se scoate ceapa si ardeiul si dovleacul se lasa in apa in care a fiert (asta va fi supica).
Se face un rantas din faina, ulei si un strop de apa. Se amesteca cele doua (rantasul si supa) si se pune din nou la fiert. Cand incepe supica sa fiarba se adauga orezul spalat, cate o linguriota de fiecare portie.
Dupa ce orezul e gata fiert, se sparge un ou intr-o farfurie sau castron, se amesteca cu smantana si apoi se adauga putina supa, omogenizam si turnam peste supica din oala. Presaram marar mult si servim.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii