Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit morcovul si telina. La final se adauga si ceapa taiata marunt. Cand nu mai face spuma carnea, se toarna amestecul de legume calite in oala cu apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga ciupercile taiate feliute subtiri apoi dovlecelul curatat de coaja si samburi si taiat cubulete.
Se mai lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, eventual verificam daca sunt toate fierte, se potriveste de sare dupa gust, iar la final se adauga lingurita de pasta de ardei iute. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si stingem focul. Se pune in oala o tulpina cu frunze de telina si se acopera cu capacul. Se lasa cateva minute dupa care se serveste, cine doreste cu putin piper proaspat macinat deasupra.
Pofta buna!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii