Intr-o cratita, sau orice vas avem la indemana, punem apa si punem la fiert, pentru a opari rosiile. Intre timp curatam morcovul, ardeiul si ceapa. Aedeiul si ceapa se taie cubulete, iar morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce am oparit rosiile le lasam la racit, le curatam de pielita si le dam pe razatoare, sau le mixam la robot. Eu le dau pe razatoare, la mixer ies mai cremoase, insa mie imi place sa simt bucatele de rosie. Intr-o oala mai mare punem uleiul si punem la calit ceapa, apoi adaugam morcovul si ardeiul si lasam cateva minute pana devin sticloase. Adaugam apoi rosiile si lasam cateva minute, apoi completam cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Spalam orezul in mai multe ape, lasam circa 5 minute la inmuiat, apoi il adaugam in supa. Mai lasam cateva minute, pana cand orezul este fiert. Adaugam sare in supa dupa gust. La finalul prepararii adaugam patrunjel verde deasupra. Putem servi supa calda, dar rece este minunata.
Putem servi supa calda, dar rece este minunata.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii