Supa de Rosii cu Galuste

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

ardei gras
telina
o ceapa
morcov
patrunjel
rosii
gris
2 oua
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Curatam si spalam teliana, ardeiul, ceapa morcovul si tulpinitele de patrunjel, le punem la fiert. Intre timp curatam rosii de coaja si le dam pe razatoare, obtinand astfel un suc. Cand legumele sunt fierte le scoate si le pasam.

Peste supa adaugam sucul de rosii si 2 linguri de ulei de masline. Lasam fiarba 5 minute si adaugam legumele pasate. Condimentam cu sare si piper.

Pregatim galustele: batem albusurile spuma cu un praf de sare si apoi incorporam incet grisul si galbenusurile. Din pacate nu stiu sa va spun o cantitate exacta de gris . . . am grija data viitoare si masor. Lasam sa fiarba totul inca 20 de minute si ne pregatim sa "lansam" galustele.

Dam focul mai mic si cu o lingura umezita in apa rece luam din compozitia cu gris si formam galustele in supa. Daca se destrama . . . e semn ca mai e nevoie de gris. Un mic secret: turnam o cescuta de apa rece peste galuste, usor pentru a nu le sfarama. Lasam sa fiarba usor la foc molcom, incercam o galusca sa fie fiarta. Se serveste atat calda cat si rece, presarata din abundenta cu patrunjel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa de Rosii cu Galuste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

robert55
•  08.12.2015 05:17:47

Proiect nou, de talie mondiala! Nu este necesara niciun fel de experienta,decat cunostinte minime de computer! Oferim curs de instruire gratuit si complet,de la zero,pe computer! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si corectitudine. Daca va intereseaza,va oferim alte detalii, dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect ”Info” la adresa de email: robertionita55@gmail.com

kitina50
•  08.10.2013 18:21:01

daca nu pui cantitatile , mai ales la galuste, renunta, nu mai edita retete pe jumatate,,,,

victoriatarsen
•  26.09.2013 13:17:51

Imi este chiar poftå de o supå de rosii cu gåluste.

ysayah
•  05.01.2012 10:46:21

Da e adevarat si eu fac la fel,nu bat separat oul.Si la gris din ochii ca de la untimp se formeaza

pisoiul_amator
•  04.02.2011 10:45:46

Soacra mea m-a invatat o regula simpla pentru galuste, care functioneaza de fiecare data: 4 linguri de gris la 1 ou. Eu nici nu bat albusurile separat de galbenusuri, ci bat ouale pana se amesteca bine albusul cu galbenusul si apoi adaug grisul.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de Rosii cu Galuste