Se pune pe foc 1, 5l apa cu 1-2 linguri de delikat, iar cand incepe sa fiarba, se sparg ouale deasupra apei si li se da drumul incet (ca sa ramana intregi si sa nu se imprastie albusul). Se mai adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba la foc mic.
Intre timp in untul topit prajim faina amestecand mereu, pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul pisat si se toarna in supa.
La sfarsit adaugam piper macinat, smantana, patrunjel, amestecam, luam imediat de pe foc, acoperim vasul cu un capac si lasam sa stea 5 min, apoi se poate servi.
Fiecare farfurie (bol) va contine supa si cata 1 ou si se serveste cu crutoane de paine. Eu mai pun in supa si zarzavat(morcovi, patrunjel, pastarnac) taiat rondele si sotat (calit) in unt pentru a fi mai deasa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii