Supa de Mere/ Bere Holstein

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de Mere/ Bere Holstein

Ingrediente

  • 150 gr paine integrala
  • 1/2 baton scortisoara
  • Zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 2 mere
  • 500 ml bere Hostein
  • 1 ou
  • Sare

Mod de preparare

Faceam asa (cel putin eu am indraznit sa fac ...)

Taiem painea integrala cubulete si-o clocotim in 500 ml apa. Scurgem apoi terciul asta si ne alegem cu 250 ml apa bejulie si-o strecuratoare de paine flescaita pe care-o dam la pasari.

Repunem pe foc apa rezultata, adaugam scortisoara, zeama si coaja de lamaie (de frica unui esec profesional am lasat coaja lamaii intreaga si nu am ras-o in zeama ...), stafidele, sarea si 75 gr zahar.

In timp ce drojdia scoasa din paine in zama, se imprieteneste cu scortisoara, lamaia si alte cele numa bune de-un compot, noi curatim 2 mere si le feliem. Repede, repede!!!

Dam in clocot zama atotmirositoare, adaugam merele impreuna cu berea si lasam sa fiarba 10 min (eu dupa 5 minute am vazut ca de nu inchid focul sub oala, praf se fac merele - dar, deh, s-ar putea ca ei in Germany sa aiba merele lui Praslea Cel Viteaz - cu totul si cu totul de aur...)

Batem galbenusul si-l turnam in supa. Albusul il batem mai tare de-atat, impreuna cu restul de zahar si-l punem cu lingura deasupra supei fierbinti. Acoperim si lasam 3-4 minute inainte de-a servi (partea asta mi-a placut cel mai mult - cu capacul pus nu mirosea a vin-bere fiarta cu mirodenii - si merengul s-a umflat in pene sub ochii mei!!!

Eh, aviz amatoarelor: nu tu ulei, unt, smantana si alte smecherii - deh, un ou, acolo...

Poftiti de indrazniti?
Reteta executata dupa: 'enciclopedie culinara' vol. I.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie