Preparare :
Punem fasolea la inmuiat in apa rece seara. A doua zi ne apucam serios de treaba. Curatam morcovii, patrunjelul si ceapa. Ciolanul taiat in bucati mai mici (ca doar nu il lasam intreg ....) il punem la fiert in apa rece (eu l-am pus in kukta unde l-am lasat sa fiarba 1 ora cu circa 4 l apa) si lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor in el. Acum ca ciolanul e fiert adaugam si fasolea muiata o noapte intreaga si morcovii si patrunjelul taiat fasii mai subtiri ( se pot taia si rondele , cuburi ....) impreuna cu ceapa intreaga. Lasam sa fiarba la foc mic si pregatim rantasul cu care vom drege supa in felul urmator: pe 100 ml ulei incins calim doar cat sa se omogenizeze 3 linguri faina apoi stingem totul cu 250- 300 ml bulion si acest rantas il turnam peste supa cand fasolea si legumele sunt fierte.
Separat intr-un vas punem cei 500 ml smantana si adaugam la el din supa fierbinte treptat cate putin pana se dilueaza apoi turnam totul peste supa din oala. lasam sa dea 1 clocot si oprim focul.
Se serveste cu ceapa rosie batuta .
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii