Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Complexitate
redusa
Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • 350- 400 gr fasole uscata alba
  • 1 ceapa
  • 2-3 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 500 ml smantana
  • 1 buc ciolan afumat
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei
  • 250 - 300 ml bulion
  • sare daca mai e nevoie

Mod de preparare


Preparare :

Punem fasolea la inmuiat in apa rece seara. A doua zi ne apucam serios de treaba. Curatam morcovii, patrunjelul si ceapa. Ciolanul taiat in bucati mai mici (ca doar nu il lasam intreg ....) il punem la fiert in apa rece (eu l-am pus in kukta unde l-am lasat sa fiarba 1 ora cu circa 4 l apa) si lasam sa fiarba pana furculita patrunde usor in el. Acum ca ciolanul e fiert adaugam si fasolea muiata o noapte intreaga si morcovii si patrunjelul taiat fasii mai subtiri ( se pot taia si rondele , cuburi ....) impreuna cu ceapa intreaga. Lasam sa fiarba la foc mic si pregatim rantasul cu care vom drege supa in felul urmator: pe 100 ml ulei incins calim doar cat sa se omogenizeze 3 linguri faina apoi stingem totul cu 250- 300 ml bulion si acest rantas il turnam peste supa cand fasolea si legumele sunt fierte.
Separat intr-un vas punem cei 500 ml smantana si adaugam la el din supa fierbinte treptat cate putin pana se dilueaza apoi turnam totul peste supa din oala. lasam sa dea 1 clocot si oprim focul.
Se serveste cu ceapa rosie batuta .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
5
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Nectar de capsuni
Bucataras.RO

Nectar de capsuni

Pentru prima data am pregatit nectar in casa! Am ales sa fac de capsuni! Am cumparat capsuni bine coapte, dulci, aromate,...

Nectar de capsuni
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola