Supa de Ceapa

Complexitate
redusa
Supa de Ceapa

Ingrediente

  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi mijlocii
  • 2 cepe albe
  • 2 cepe rosii
  • cateva fire de patrunjel
  • 1l de supa de vita
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 lingurite de unt
  • un praf de zahar
  • sare
  • piper
  • cateva feliute de paine mai uscata
  • cascaval cu mult gust ras (gruyere, cedar etc)

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele, ceapa se taie pestisori, morcovii si cartofii maruntel. Intr-o olita tragem cat sa se inmoaie ceapa alba cu cartofii si morcovul in uleiul de masline. Acoperim cu supa de vita si adaugam patrunjelul taiat marunt si lasam sa fiarba. Cand legumele sunt gata dam deoparte si mixam.

Intr-o tigaie de teflon punem o lingurita din unt si ceapa rosie taiata, presaram cu praful de zahar, lasam pana cand ceapa se caramelizeaza. O adaugam in supa mixata. Asezonam cu sare si piper dupa gust.

In a doua lingurita de unt vom praji nitel painea taiata in bucati nu foarte mari. Radem cascavalul deasupra painii calde si mai lasam putin in tigaie pana da semne ca incepe sa se topeasca.

Servim supica in farfurii si asezam desupra painica cu cascaval.

Puteti adauga dupa placere bucatele de bacon sau jambon. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici