Curatam cartofii si telina, si le taiem cuburi mici. Praz-ul curatat se taie rotite subtiri. Rotitele de praz la dam de o parte si le pastram pentru mai tarziu, cele albe impreuna cu cartofii, telina, ceapa taiata foarte marunt, si untul (margarina) se pun intr-o oala si lasam sa se caleasca putin, dar sa nu sa se rumeneasca.
In acest caz recomand o oala de tefal. Preparam un buchetel din frunza de dafin, pantrujelul si crenguta de cimbru, care se adauga in oala. Imediat dupa de adauga si supa. Acoperim oala cu capac si lasam supa sa fiarba la foc mic pana totul e fiert foarte bine.
Acum scoatem buchetelul din supa, frecam supa printr-o sita sau zdrobim intr-un blender. Se toarna supa inapoi in oala si se adauga frisca si rotitele verzi de praz. Mai fierbem supa pana prazul e bine fiert. Gustam supa si adaugam sare si piper alb dupa gust. Se mai poate adauga putina apa daca supe e prea groasa.
Bacon-ul se caleste bine intr-o tigaie uscata, dupa care se scoate din grasimea depusa pe un suport cu servetele de bucatarie ca sa imbibe grasimea ramasa pe bacon.
Supa se toarna intr-un oala mare de servire si se presara peste bacon si purul tocat marunt.
Pofta Buna! ! !
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii