Supa cu Varza Creata (Kelkaposztaleves)

Complexitate
redusa
Supa cu Varza Creata (Kelkaposztaleves)

Ingrediente

  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 capatana varza creata (circa 800 gr pana la 1 kg )
  • 3-4 catei usturoi
  • 1 lingurita maghiran
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • sare dupa gust
  • 3 cartofi de marime medie
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2-3 crenvusti
  • 200 ml lapte dulce

Mod de preparare

Varza creata o curatam de frunzele exterioare si o taiem fideluta. Curatam morcovul si patrunjelul apoi ii taiem cubulete. Cartofii curatati si spalati ii taiem cubulete si ii lasam in apa rece pana urmeaza sa ii folosim.

Morcovul si patrunjelul taiat ii calim pe 50 ml ulei apoi adaugam varza creata taiata fideluta si calim mai departe pana si aceasta se inmoaie. Punem peste legumele calite circa 3 l apa, adaugam sare dupa gust.

Usturoiul il taiem felii (se poate si zdrobi) si il adaugam la supa impreuna cu 1 lingurita maghiran si 1/2 lingurita chimen macinat. Lasam sa fiarba pana varza e moale in acest moment adaugam si cartofii taiati cubulete si lasam pe foc pana se fierb si acestia. In timpul cat fierb cartofii facem un rantas subtire.

Punem 100 ml ulei la incins si adaugam 1 lingura faina, amestecam bine pana se omogenizeaza il luam de pe foc si adaugam 1 lingurita de boia dulce. Acest rantas il adaugam la supa cand cartofii sunt deja fierti.

Crenvustii ii feliem si ii adaugam la supa si lasam sa fiarba 1-2 minute. La final adaugam 200 ml lapte dulce cu care lasam sa dea 1-2 clocote mai potrivim de gust cu sare si supa e gata.

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie