Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in fasii. Cand apa clocoteste adaugam spanacul,punem craticioara pe foc, iar cand spanacul a scazut in volum adaugam ceapa, usturoiul, leurda si cartofii taiati in cuburi. Acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba la foc mic 20-25 minute. Dam craticioara deoparte si cu un mixer vertical pasiram bine legumele pana obtinem o supa crema fina. Punem craticioara pe foc si asezonam dupa gust cu sare si bulgarasi de savoare. Servim supa fierbinte in castronele/boluri, stropim cu ulei de masline de calitate, fistic taiat grosier sau maruntit fin in robot si pentru ca ne place picant am folosit si fulgi de chili. Sa va fie de folos!!
Daca nu faceti de post supa folositit supa de carne sau stok in loc de apa(aici se putea folosi si o supa de legume)
Se poate adauga smantana la supa, dar asta tot in cazul in care nu tineti post
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii