Ingrediente
● 3 bucati praz (mai mari) |
● 2-3 morcovi |
● cateva rosii (dupa gust) |
● 1 ardei mic |
● 1 radacina pastarnac |
● 1 radacina patrunjel |
● 2 cartofi |
● 1 ceapa mare |
● sare |
● piper |
● boia (optional) |
● 75-100 ml ulei |
Mod de preparare
Se curata si se spala toate componentele. Ceapa si prazul se toaca, respectiv se feliaza si se pun la prajit in ulei. Daca trebuie, mariti cantitatea de ulei. In timp cat ele se prajesc, se curata, se spala si se taie marunt restul de zarzavaturi. Se adauga apoi peste ceapa si praz si se continua dunstuirea.
Se adauga tot cate putina apa( atat cat sa le cuprinda pe toate).Se lasa la fiert, se drege de sare, piper si optional boiaua. Se mai adauga din cand cate putina apa.
Trebuie sa fie cam cu un deget deasupra zarzavaturilor. Cand s-au fiert toate (circa 20 de minute) se pun in blender si se pasireaza (trebuie sa aibe o consistenta de crema care curge). Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se mananca cu crutoane de paine sau cu crackers sarati, (fara alte arome).
Cateva felii de paine mai veche se ung cu putin ulei amestecat cu sare si usturoi pisat fin. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se prajesc putin. Daca doriti, inainte de a le pune in cuptor, feliile de paine se taie cubulete si se prajesc asa. Pentru variatie, in ulei se mai poate pune si putine arome de ex: patrunjel uscat sau busuioc sau tarhon, rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa Crema de Praz (de Post)" nu uita sa ii faci un review.
Se adauga tot cate putina apa( atat cat sa le cuprinda pe toate).Se lasa la fiert, se drege de sare, piper si optional boiaua. Se mai adauga din cand cate putina apa.
Trebuie sa fie cam cu un deget deasupra zarzavaturilor. Cand s-au fiert toate (circa 20 de minute) se pun in blender si se pasireaza (trebuie sa aibe o consistenta de crema care curge). Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se mananca cu crutoane de paine sau cu crackers sarati, (fara alte arome).
Cateva felii de paine mai veche se ung cu putin ulei amestecat cu sare si usturoi pisat fin. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se prajesc putin. Daca doriti, inainte de a le pune in cuptor, feliile de paine se taie cubulete si se prajesc asa. Pentru variatie, in ulei se mai poate pune si putine arome de ex: patrunjel uscat sau busuioc sau tarhon, rozmarin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa Crema de Praz (de Post)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany