Se curata si se spala toate componentele. Ceapa si prazul se toaca, respectiv se feliaza si se pun la prajit in ulei. Daca trebuie, mariti cantitatea de ulei. In timp cat ele se prajesc, se curata, se spala si se taie marunt restul de zarzavaturi. Se adauga apoi peste ceapa si praz si se continua dunstuirea.
Se adauga tot cate putina apa( atat cat sa le cuprinda pe toate).Se lasa la fiert, se drege de sare, piper si optional boiaua. Se mai adauga din cand cate putina apa.
Trebuie sa fie cam cu un deget deasupra zarzavaturilor. Cand s-au fiert toate (circa 20 de minute) se pun in blender si se pasireaza (trebuie sa aibe o consistenta de crema care curge). Se decoreaza cu patrunjel proaspat si se mananca cu crutoane de paine sau cu crackers sarati, (fara alte arome).
Cateva felii de paine mai veche se ung cu putin ulei amestecat cu sare si usturoi pisat fin. Se aseaza in tava si se dau la cuptor pana se prajesc putin. Daca doriti, inainte de a le pune in cuptor, feliile de paine se taie cubulete si se prajesc asa. Pentru variatie, in ulei se mai poate pune si putine arome de ex: patrunjel uscat sau busuioc sau tarhon, rozmarin.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaSau un fel de tortilla spaniola, doar ca are ceva ingrediente in plus si este facuta la cuptor. O puteti servi in orice...
Aperitiv omleta cu cartofi si ciuperci la cuptorO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii