Supa Crema de Morcov si Ghimbir

Postat pe: 22-10-2013
(0)

Ingrediente

3 morcovi
2 cartofi de dimensiune medie (sau 3 mici)
1 ceapa (sau praz partea alba)
1 bucatica cit un ou dintr-o telina radacina (sau 1 tulpina)
cca 3 cm dintr-o radacina de ghimbir
sare
De ornat (dar si pentru gust: oregan de Calabria, in reteta originala era patrunjel verde tocat)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Am pus la fiert morcovii, cartofii si ceapa curatati si taiati in bucati mari. Ceapa crestata in 4. Telina o aveam in congelator, deci am aruncat -o in oala congelata. Ghimbirul l-am curatat de coaja si l-am taiat in felii grosolane, nu foarte mici caci la final trebuie sa-l recuperam. Putina sare si lasam sa fiarba pina cind zarzavatul este moale si intra furculita in el.

Am strecurat supa, fara sa arunc apa in care au fiert.

Am recuperat ghimbirul care si-a lasat gustul si l-am aruncat. Am mixat restul zarzavatului adaugind putina apa in care au fiert, aici fiecare adauga dupa cum ii place mai multa sa iasa o supa mai lichida sau mai putina sa iasa mai cremoasa.

Am servit in farfurie cu oregan uscat si strivit / presarat cu mina (firul din poza de pe supa era de impresie artistica la fel si felia de ghimbir cruda).
Dupa cum se vede supa nu are ulei si nici prajeli.. dar nu li se simte lipsa =))
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa Crema de Morcov si Ghimbir" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa Crema de Morcov si Ghimbir