Supa Crema de Legume III

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 cani legume taiate diverse (cantitatile din fiecare dupa preferinta) :
  • morcovi
  • cartofi
  • dovlecel
  • praz
  • ceapa
  • telina
  • frunze telina
  • usturoi
  • ardei gras sau/si capia
  • ceapa verde
  • eventual sparanghel etc 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura sare
  • piper proaspat macinat
  • 8 cani apa
  • frunze patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se taie legumele in bucati mari si se pun la fiert. Pentru fiecare cana de legume turnam cate o cana cu apa. Se adauga sarea, cimbrul si piperul proaspat macinat si se lasa la foc mediu pentru o ora. Dupa o ora se da oala deoparte si se strecoara legumele pastrand si zeama in care au fiert. Punem in blender doar legumele pe care vrem sa le folosim si aruncam frunzele de telina.

Crema de legume obtinuta se dilueaza pana obtinem consistenta dorita, cu zeama pe care am pastrat-o. Se potriveste de sare si se adauga patrunjelul proaspat tocat pentru inca un clocot si se opreste focul.
Pofta buna!
-se foloseste aceiasi cana pentru a masura apa si legumele;
-in blender punem pe rand cantitati mici din toate legumele;
-restul de zeama ramasa o puteti folosii ca baza pentru alte preparate;
-in functie de proportia de legume folosita culoarea finala a cremei va diferii (portocalie daca folositi mai mult morcov, galbuie daca folositi mai mult cartof etc. )
-daca folositi praz utilizati partea alba a acestuia foarte bine spalat (atentie: folosirea in exces va da un gust picant dar va poate ajuta pentru a va controla mai bine greutatea);
-folositi telul pentru a dilua crema si pentru a obtine o crema fina.
-se serveste calda, decorata cu frunzulite de patrunjel sau telina si crutoane.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa