Supa Crema de Dovleac (II)

Postat pe: 16-10-2010
(1)

Ingrediente

15 kg dovleac curatat si taiat cubulete
1 telina curata si taiata
50 / 70g de unt
1 rosie
1 ceapa
2 catei de usturoi
Sare/Piper dupa gust
2 linguri smantana
1 litru supa de pui strecurata bine (poti folosi si supa instant, eu asa am facut)
1 litru apa
Pentru crutoane
3 felii paine
Sare/Piper
2linguri ulei de masline (sau floarea-soarelui)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se taie ceapa marunt (eu am pus-o la robot) si se pune la prajit intr-o oala inalta in unt. Se adauga si cateii de usturoi. Dupa ce amestecul a devenit auriu ... se adauga dovleacul cubulete impreuna cu telina taiata si rosia de asemenea taiata, peste care se toarna supa de pui si apa. Se pune un praf de piper ...

Lasam cam 15-20 de minute la fiert, apoi luam totul de pe foc si continutul il punem in blender pentru a obtine o textura cremoasa. Daca nu aveti blender se poate pasa si la mana, dar nu va iesi la fel. Dupa ce am obtinut o crema ... adaugam doua linguri de smantana si amestecam.

Crutoanele:
Painea se taie cubulete si se amesteca cu sarea, piperul si se stropeste cu cele 2 linguri de ulei. Totul se pune la cuptor intr-o tava intinsa pana se rumeneste painea.
Supa se pune in boluri rotunde se aseaza pe mijloc crutoanele si se pun cateva frunzulite de patrunjel
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Supa Crema de Dovleac (II)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

bee_bee19
•  28.08.2010 13:03:14

Sper sa va placa

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa Crema de Dovleac (II)