Supa Crema de Dovleac cu Raci Gatita in Dovleac la Cuptor

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Supa Crema de Dovleac cu Raci Gatita in Dovleac la Cuptor

Ingrediente

  • 1 dovleac de 2,5 kg
  • 20 de raci
  • 1 lingura de sare de mare grunjoasa
  • 1 legatura marar
  • 5 boabe de ienibahar
  • 50 gr unt
  • 1,5 linguri rase de amidon

Mod de preparare

Dovleacul se spala si se coace in cuptor la foc iute timp de ~ o ora si jumatate (nu trebuie decat sa inceapa sa prinda culoare).

In timp ce se coace dovleacul, spalati racii, daca sunt vii, ii congelati 30 de minute, apoi ii spalati foarte bine, pe fiecare in parte sub jet de apa rece.

Puneti racii la fiert, intr-o cratita, turnati apa cat sa-i cuprinda si puneti sarea, mararul spalat si boabele de ienibahar, ii fierbeti 15 minute din momentul cand incepe apa sa fiarba.

Scoateti racii din apa (apa o strecurati si o pastrati pentru supa).

Curatati racii dupa ce s-au racit putin, mai intai le rupeti labele pe care le pastrati pentru supa apoi, scoateti carnea din cozi, indepartand matul din interiorul carnii si o pastrati deoparte.

Dupa ce s-a racit putin dovleacul copt, ii taieti partea de sus, in asa fel ca sa va rezulte un capacel, ii scoateti cu ajutorul unei linguri semintele si fibrele din interior apoi, tot cu ajutorul lingurii ii scobiti pulpa din interior, avand grija sa-i lasati peretii intregi cu grosimea de 2 cm, pastrati pulpa dovleacului pentru supa.

Maruntiti labele racilor cat mai marunt, cu ajutorul unui blender, turnati in cana blenderului putina supa in care au fiert racii, ca sa mearga treaba mai usor.

Strecurati piureul obtinut si il amestecati cu pulpa dovleacului maruntita cu ajutorul blenderului la fel de fin, ca sa va fie mai usor sa o maruntiti, turnati putina supa in cana blenderului.

Acum dupa ce ati impreunat ambele piureuri, le subtiati cu supa de la raci, turnati cate putina supa si amestecati pana ajungeti la consistenta de supa crema.

Turnati supa obtinuta intr-o cratita si o aduceti la temperatura de fierbere, acum turnati in ea amidonul diluat cu putina apa rece si un cub de unt de calitate, mai fierbeti supa timp de 2, 3 minute, gustati supa si mai adaugati sare, daca e cazul.

Turnati supa in dovleacul copt in prealabil, lasand ~ 3 cm de la marginea de sus, ca sa nu dea in foc cand va incepe sa fiarba in cuptor.

Coaceti supa fara capacelul dovleacului pe care l-ati taiat, in cuptorul incins la 200 de grade c, aproximativ 30 de minute, pana devine putin mai aramiu la culoare.

Pofta buna, este o supa surprinzator de gustoasa, de sezon si sanatoasa.
Am servit supa garnisita cu cateva bucatele de carne de raci, seminte de dovleac prajite (pe care le-am pastrat de la dovleacul copt) si crutoane proaspat coapte, stropite cu putin ulei de masline, putina paprica dulce, mix de ierburi provinciale si frecate cu putin usturoi dupa ce s-au copt timp de 15 minute la 180 de grade Celsius.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
5
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Rulada de carne tocata cu legume
Bucataras.RO

Rulada de carne tocata cu legume

La inceput vroiam sa fac doar o rulada,dar nestiinda ce cantitati de carne imi trebuie......mi-au iesit doua...foarte bune.

Rulada de carne tocata cu legume
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac