Ingrediente
● Pentru 4 l ciorba: |
● 1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita, dar merg la fel de bine si oase de porc) |
● 2 morcovi |
● 200 g mazare verde (poate sa fie si congelata) |
● 200 g pastai fasole verde |
● verdeturi (leustean, telina, eu am folosit un amestec de verdeturi pentru ciorbe care contine si rosii macinate) |
● 3-4 rosii decojite si taiate cubulete |
● circa 400 g varza creata |
● 4 linguri Bors Maggi cu legume, pentru acrit |
● sare dupa gustul fiecaruia |
Mod de preparare
* Amestecul de verdeturi.
Punem oasele de mistret dupa ce le-am spalat bine, in 5 l apa rece intr-o oala pe foc si adaugam 2 linguri sare. Lasam sa fiarba la foc mic si intre timp spumam. Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Cand carnea de pe oase e fiarta mai mult de jumatate adaugam morcovii taiati. Cand acestia sunt si ei fierti pe jumate adaugam mazarea, fasolea si varza creata taiata fideluta. Lasam sa fiarba mai departe la foc molcom.
Intre timp tocam verdeturile si decojim rosiile pe care le vom taia cubulete. Cand sunt legumele aproape fierte adaugam rosiile cu care le vom lasa sa fiarba inca aproximativ 10 minute, mai potrivim gustul cu sare daca e nevoie, dupa care adaugam Borsul Maggie cu legume la fiecare litru de ciorba se adauga 1 lingura de bors (eu am pus doar 4 linguri de bors datorita faptului ca amestecul de verdeturi folosit de mine contine si rosii) cu care lasam inca 10 minute sa dea in clocot dupa care se presara cu verdeturile tocate marunt (de preferinta, leustean din abundenta si cateva frunzulite de telina verde).
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba Vanatorului" nu uita sa ii faci un review.
Punem oasele de mistret dupa ce le-am spalat bine, in 5 l apa rece intr-o oala pe foc si adaugam 2 linguri sare. Lasam sa fiarba la foc mic si intre timp spumam. Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Cand carnea de pe oase e fiarta mai mult de jumatate adaugam morcovii taiati. Cand acestia sunt si ei fierti pe jumate adaugam mazarea, fasolea si varza creata taiata fideluta. Lasam sa fiarba mai departe la foc molcom.
Intre timp tocam verdeturile si decojim rosiile pe care le vom taia cubulete. Cand sunt legumele aproape fierte adaugam rosiile cu care le vom lasa sa fiarba inca aproximativ 10 minute, mai potrivim gustul cu sare daca e nevoie, dupa care adaugam Borsul Maggie cu legume la fiecare litru de ciorba se adauga 1 lingura de bors (eu am pus doar 4 linguri de bors datorita faptului ca amestecul de verdeturi folosit de mine contine si rosii) cu care lasam inca 10 minute sa dea in clocot dupa care se presara cu verdeturile tocate marunt (de preferinta, leustean din abundenta si cateva frunzulite de telina verde).
Pofta Buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba Vanatorului" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS-B6000 pentru gama B6000 si B3500
- 46 %
369.99 lei
199.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 04.03.2010 23:57:52
Ciorba are un aspect deosebit si pare ff buna.O sa incerc si eu! Felicitari!