Ciorba de Vacuta

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne vacuta
  • 5 l apa
  • 500 g smantana
  • 3 morcovi
  • 1 radacina telina micuta
  • 2 cepe medii
  • 1 bors magic (plic)
  • sare dupa gust (sau vegeta)

Mod de preparare

Carnea de vita se lasa in apa rece de seara pana dimineata. Aceasta se taie cubulete mici cu diametru de 1-2 cm si se pune in apa la fiert.

Intre timp se toaca legumele cubulete si se pun peste carne. In cazul in care carnea fierbe mai greu, mai pune apa putin cate putin pana fierbe aceasta.

Dupa ce acestea s-au fiert, se adauga sarea sau vegeta dupa gust, apoi borsul dizolvat in ciorba. Se mai lasa sa fiarba circa 5 minute si se adauga smantana amestecata cu o lingura de faina (pt a nu se zaurdi), se mai lasa putin si se opreste.

Se serveste cu putin patrunjel pe deasupra si cu ardei iute.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie