Ciorba de Usturoi cu Unt Clarificat, la Cuptor

Postat pe: 18-11-2011
(2)

Ingrediente

4- 5 capatani de usturoi, autohton
4 linguri unt clarificat (ghee)
6 rosii decojite si taiate cubulete
150 g smantana
150- 200 g cascaval, taiat cubulete
bors de tarate sau 1 lingurita cu “ Bors magic cu smantana- Delikat”, pentru acrit, dupa gust
1/2 legatura patrunjel verde, tocat marunt
1 l apa
sare
mix de piper- negru, alb, verde, rosu
cimbru, oregano, busuioc, optional si dupa gust

Mod de preparare

Puneti la fiert in apa usor sarata, timp de 20 min, usturoiul curatat si 1 lingura de unt clarificat (ghee).
Separat, opariti in apa fierbinte, rosiile crestate la un capat in forma de cruce, timp de 30 secunde, transferati-le imediat intr-un vas cu apa rece, asteptati 1 min, apoi decojiti si tocati marunt.

Puneti-le intr-un vas ce merge la cuptor (yena sau de lut) impreuna cu 3 linguri de unt clarificat (ghee) si dati la cuptorul incins, la foc potrivit, pentru 20- 30 min, amestecand ocazional.
Adaugati patrunjelul tocat marunt, zeama de usturoi fierbinte si repuneti in cuptor pentru 10- 15 min.

Puneti borsul de tarate cald, dat in clocot in prealabil, sau lingurita cu praf de la “ Bors magic cu smantana”, cubuletele de cascaval, smantana diluata cu cateva polonice de ciorba fierbinte, sarati, piperati si adaugati si alte condimente (cimbru, busuioc, oregano, etc, optional), dupa gust.

Omogenizati si lasati inca cateva minute la cuptor sa se intrepatrunda aromele si cascavalul sa se topeasca usor.
Serviti ciorba calda, in farfurii incalzite, presarata cu patrunjel verde tocat marunt.
Este la fel de buna si rece.
Cine doreste mai poate adauga in farfurie cate 1 lingura de smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Usturoi cu Unt Clarificat, la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  27.07.2012 06:58:10

Nickstr, ma bucura faptul ca ai pregatit acesta ciorba de usturoi, dar mai ales ca a fost pe gustul tau.

nickstr
•  26.07.2012 19:01:29

facuta si a iesit gustoasa chiar daca am folosit unt normal

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Usturoi cu Unt Clarificat, la Cuptor