Ciorba de Salata Verde / Laptuca Romana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Salata Verde / Laptuca Romana

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 1 capatina de laptuca romana
  • partea verde de la o ceapa verde
  • 250 ml apa
  • 150 ml iaurt (sau smintina, kefir, lapte batut)
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita de ulei
  • 100 gr bacon afumat taiat foarte subtire

Mod de preparare

Spalam foarte bine laptuca si o taiem fin (nu mai groasa de 1 cm) . Punem intr-o oala uleiul si ceapa verde tocata marunt si adaugam laptuca, lasam putin sa transpire si sa se inmoaie si adaugam apa. Lasam la fiert 30 minute.

Amestecam oul cu iaurtul si il varsam in ciorba, amestecam si stingem focul. Separat intr-o tigaie fara grasime punem la prajit in grasimea lor feliile de bacon pina devin crocante. Le scoatem pe hirtie absorbanta.

Servim ciorba cu bucatile de bacon deasupra. Se poate servi chiar si rece sau la temperatura camerei.
Puteti adauga si marar proaspat tocat - optional, eu nu am avut decit uscat si am preferat sa nu pun.
Cine vrea poate sa adauge si putin otet.

* laptuca romana este o salta verde lunguiata, in engleza romaine lettuce, usor crocanta. Evident puteti folosi orice fel de salata va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc