Ciorba de Salata Verde / Laptuca Romana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de Salata Verde / Laptuca Romana

Ingrediente

  • Pentru 2 portii
  • 1 capatina de laptuca romana
  • partea verde de la o ceapa verde
  • 250 ml apa
  • 150 ml iaurt (sau smintina, kefir, lapte batut)
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita de ulei
  • 100 gr bacon afumat taiat foarte subtire

Mod de preparare

Spalam foarte bine laptuca si o taiem fin (nu mai groasa de 1 cm) . Punem intr-o oala uleiul si ceapa verde tocata marunt si adaugam laptuca, lasam putin sa transpire si sa se inmoaie si adaugam apa. Lasam la fiert 30 minute.

Amestecam oul cu iaurtul si il varsam in ciorba, amestecam si stingem focul. Separat intr-o tigaie fara grasime punem la prajit in grasimea lor feliile de bacon pina devin crocante. Le scoatem pe hirtie absorbanta.

Servim ciorba cu bucatile de bacon deasupra. Se poate servi chiar si rece sau la temperatura camerei.
Puteti adauga si marar proaspat tocat - optional, eu nu am avut decit uscat si am preferat sa nu pun.
Cine vrea poate sa adauge si putin otet.

* laptuca romana este o salta verde lunguiata, in engleza romaine lettuce, usor crocanta. Evident puteti folosi orice fel de salata va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ardei umpluti cu dovlecei
Bucataras.RO

Ardei umpluti cu dovlecei

Ardei umpluti cu dovlecei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!