Ciorba de Potroace (Maruntaie de Pui)

Complexitate
redusa
Ciorba de Potroace (Maruntaie de Pui)

Ingrediente

  • 250 gr pipote
  • 250 gr inimi de pui
  • 4-5 aripi de pui (eu am pus de rata)
  • 2-3 gaturi de pui (nu am avut)
  • 1,5 lt apa
  • 1,5 lt moare) (lichidul de pe varza murata)
  • ulei
  • 1 pastarnac
  • 1 fir praz
  • 2 morcovi
  • 1/2 cana de ceai plina cu orez fiert
  • leustean dupa gust
  • sare daca mai este nevoie (moarea e sarata)

Mod de preparare

Maruntaiele, dupa ce au fost bine curatate si spalate se pun la fiert in apa cu sare. Prazul se spala bine de tot, se taie rondele, zarzavatul se curata si se taie cuburi, orezul se fierbe separat in apa cu sare.
Uleiul se pune intr-un vas, se adauga zarzavatul si prazul si se soteaza.

Cand maruntaiele, care sunt in alt vas la fiert, sant gata pe jumatate, se adauga peste ele zarzavatul sotat. Intre timp in alt vas punem moarea la fiert pentru 5 minute dupa care inchidem focul. Peste zarzavatul din vas se pune apa si se lasa la fiert incet.

Cand este fiert totul se adauga moarea si orezul, leusteanul tocat marunt si se mai fierb impreuna circa 5 minute. Se drege de sare daca mai este cazul si se serveste cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc