Ciorba de Burta (VII)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

15kg burta de vita
1 kg oase cu maduva de porc
o telina mare
2 ardei grasi
2 morcovi
un pastarnac
un patrunjel
doua cepe
10 catei usturoi (pentru pus la fiert)
50 ml otet pentru la fiert
sare
pentru dres ciorba:
3 galbenusuri
300 g smantana
Otet
Usturoi pisat

Mod de preparare

Burta spalata bine se pune la fiert impreuna cu oasele si se da in cateva clocote spumuind zeama cu atentie. Dupa ce nu mai face deloc spuma deasupra adaugam toate legumele inclusiv sarea si otetul si se fierbe la foc mai mic (sa nu se tulbure zeama).

Cand burta este fiarta (adica intra furculita in ia) o scoatem din oala impreuna cu oasele, strecuram zeama iar peste ia punem burta pe care am taiat-o fideluta. Asezam din nou oala pe foc si cand da in clocot o dregem cu galbenusurile amestecate cu smantana si zeama de la ciorba. Se mai tine pe foc pana ce da din nou in clocot.

Se serveste la masa alaturi de usturoi pisat si otet pentru ca fiecare sa o asezoneze dupa gustul fiecaruia.
Burta daca are un miros pronuntat de vita se pune cateva ore in apa amestecata cu otet pentru ai scoate mirosul. Eu folosesc oase cu maduva de porc fiindca cele de vita ii da ciorbei un miros pronuntat de vita si mie nu-mi place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de Burta (VII)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

mada400073
•  06.11.2012 23:15:59

fara suparare dar ciorba ta arata groaznic si asta sigur din cauza ca ai dat-o in clocot dupa ce ai adaugat dresala...ai branzit-o!ciorba de burta trebuie sa aiba o culoare alba,cremoasa putin...

mihaela33
•  22.12.2009 10:45:00

nu inteleg de ce o dai in clocot dupa ce o dregi cu smantana?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de Burta (VII)