Ciorba de burta

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Pentru 10 portii: 2 kg burta
3 I apa
1 kg picioare de vaca
150 g morcovi
150 g ceapa
100 g telina
50 g usturoi
2 g piper
500 g iaurt sau smintina
3 oua
50 g faina
100 ml otet
100 ml ulei sau untura
sare dupa gust

Mod de preparare

Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cind burta este aproape fiarta se adauga morccvii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul. Cind burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie in fisii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oaia cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pina da un clocot. Din gaibenusurile batute, iaurtul (smin-tina) si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala cu ciorba. Se potriveste gustul cu sare si acreala. Se servefte cu mujdei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ciorba de burta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Comentarii

xanora
•  12.06.2013 14:57:12

Reteta asta e exact reteta lui Stere Stavrositu din " Meniul de la preparare la servire" Colectia Caleidoscop, ed Ceres 1987. Eu ii pun 1 l de apa in plus de obicei si las sa fiarba pana cand ajunge la 3 l. Nu stiu cum cineva care a scos pe "banda" bucatari si patiseri -cofetari la scoala din Mamaia ar fi putut sa se insele :)

danielcozma391
•  31.01.2013 18:25:52

cel ce stii asa bine de toate sa nu certi pe nimeni cand tu nu esti sigur pe tine.Aici se incearca o ciorba de burta si nici decumcrema de zahar ars
Hai sa fim onorabili

nicutzu
•  27.08.2010 09:26:19

sunt curios cum fierbi toate astea in 3l de apa?

djprometeu
•  03.02.2009 23:26:02

pentru 10 portii ar trebuii cam 15 oua, iaurt nu se baga in ciorba de burta ii da un gust de branza stricata iar piper din nou nu se baga. ma rog fiecare cu reteta lui...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ciorba de burta