Ingrediente
● Pentru 10 portii: 2 kg burta |
● 3 I apa |
● 1 kg picioare de vaca |
● 150 g morcovi |
● 150 g ceapa |
● 100 g telina |
● 50 g usturoi |
● 2 g piper |
● 500 g iaurt sau smintina |
● 3 oua |
● 50 g faina |
● 100 ml otet |
● 100 ml ulei sau untura |
● sare dupa gust |
Mod de preparare
Burta si picioarele de vaca se curata de pielite si tendoane, se spala bine, se oparesc, apoi se spala din nou cu apa rece si se asaza intr-o oala. Picioarele se sparg punindu-le la fundul vasului, iar burta se ruleaza si se aranjeaza peste picioare. Se completeaza oala cu apa si se pune la fiert cu sare. Se spumeaza in timpul fierberii. Cind burta este aproape fiarta se adauga morccvii, telina si ceapa curatate, spalate si taiate jumatati sau sferturi. Se adauga usturoiul curatat si taiat marunt si piperul. Cind burta si picioarele au fiert se scot si se racesc. Burta se taie in fisii lungi de 4-5 cm, iar carnea de pe picioare se alege si se taie la fel, apoi se introduc in oaia cu supa, care a fost strecurata si se continua fierberea pina da un clocot. Din gaibenusurile batute, iaurtul (smin-tina) si faina cu putina zeama se pregateste sosul pentru dres si se introduce in oala cu ciorba. Se potriveste gustul cu sare si acreala. Se servefte cu mujdei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de burta" nu uita sa ii faci un review.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ciorba de burta" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
danielcozma391
• 31.01.2013 18:25:52
cel ce stii asa bine de toate sa nu certi pe nimeni cand tu nu esti sigur pe tine.Aici se incearca o ciorba de burta si nici decumcrema de zahar ars
Hai sa fim onorabili
djprometeu
• 03.02.2009 23:26:02
pentru 10 portii ar trebuii cam 15 oua, iaurt nu se baga in ciorba de burta ii da un gust de branza stricata iar piper din nou nu se baga. ma rog fiecare cu reteta lui...
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 12.06.2013 14:57:12
Reteta asta e exact reteta lui Stere Stavrositu din " Meniul de la preparare la servire" Colectia Caleidoscop, ed Ceres 1987. Eu ii pun 1 l de apa in plus de obicei si las sa fiarba pana cand ajunge la 3 l. Nu stiu cum cineva care a scos pe "banda" bucatari si patiseri -cofetari la scoala din Mamaia ar fi putut sa se insele :)