Chicken And Gnocchi Soup - Supa de Pui cu Gnocchi

Complexitate
redusa
Chicken And Gnocchi Soup - Supa de Pui cu Gnocchi

Ingrediente

  • un piept de pui gata gatit (friptura e mai bun eu am avut pulpa de curcan afumat)
  • 4 linguri de unt
  • 4 linguri de faina (am folosit integrala)
  • 400 ml lapte de frisca neindulcit
  • 700-800- ml supa de pui/legume/oase (se poate si ceva mai mult depinde de cat vreti supa de groasa)
  • 1 tulpina de telina (sau jumate de radacina mijlocie), tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi fin pisati
  • 2 morcovi rasi (mari, daca sant mici 3-4)
  • 1 ceapa tocata marunt
  • un pumn bun de spanac crud si rupt bucati mai mari
  • busuioc si patrunjel proaspat
  • sare
  • piper dupa gust
  • parmesan proaspat ras
  • 500 gr gnocchi de cartofi
  • 1 ardei gras rosu taiat cubulete

Mod de preparare

In untul topit se prajeste ceapa si usturoiul. Cand e gata prajita (sticloasa) ceapa se pune faina si se face un fel de rantas (doar 1/2 de minut se tine pe foc) apoi se adauga jumatate din laptele de frisca.

In alta oala, se fierb gnocchi.

In supa care fierbe se adauga morcovi rasi, telina tocata marunt si friptura sau puiul la gratar sau ce vreti sa folositi, deasemenea taiat bucati mici (cubulete). Cand supa incepe sa se ingroase se adauga si a doua jumatate de lapte si supa de oase/pui/ legume, spanacul si se da gust (asezoneaza). Se mai fierbe 3-4 minute, se adauga gnocchi gata fierti si strecurati si se poate servi... La servire se presara in farfurie parmesan proaspat ras si se decoreaza cu cateva frunze de usturoi proaspat.

De regula eu cand pregatesc supa asta folosesc resturi de friptura de pui precum si ceva din zeama de pe friptura... pun mai putin lapte si ceva mai multa supa de legume daca o vreau mai putin calorica.

Supa asta nu este supa crema, dar trebuie sa aibe o consistenta groasa, aproape ca o supa crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Pulpe de pui picante cu bere si stafide
Bucataras.RO

Pulpe de pui picante cu bere si stafide

Bunatati pentru  Craciun  Traiasca berea !!! Am mai redus din rezerva federala de bere, totusi mai este!!!! Cu...

Pulpe de pui picante cu bere si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola