In sezonul rece orice masa ar trebui sa fie insotita de o supa sau de un bors cald. Si cum postul e aproape m-am gandit sa pregatesc un borsulet foarte apreciat de familia mea. Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la umflat minim 4 ore (eu am lasat-o de seara pana a doua zi).
Apoi fasolea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se lasa sa dea câteva clocote dupa care se schimba apa. Dupa care mai repetam inca o data operatiunea. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat in fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta, si doua cepe taiate marunt.
Intre timp cele doua cepe ramase se taie marunt si se calesc in tigaie cu putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga pasta de tomate. Borsul se fierbe in prealabil separat si se spumeaza. cand fasolea si zarzavaturile sunt fierte se adauga borsul dupa gust (se acreste dupa preferinta), se adauga leusteanul si cimbrul si se mai lasa sa dea cateva clocote.
La final adaugam ceapa calita si se sareaza dupa gust. Va doresc pofta buna.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minuteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii