Bors Moldovenesc de Fasole Boabe

Postat pe: 03-03-2013
(7)

Ingrediente

300gr fasole boabe
100gr telina
2 morcovi (eu am pus mai multi pentru gust)
2 ardei grasi (galben si rosu) sau 2-3 linguri zarzavat pentru ciorbe
1 pastarnac
1 patrunjel
4 cepe galbene
frunze de leustean
1 crenguta de cimbru
2 linguri pasta de tomate
ulei
bors
sare dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
In sezonul rece orice masa ar trebui sa fie insotita de o supa sau de un bors cald. Si cum postul e aproape m-am gandit sa pregatesc un borsulet foarte apreciat de familia mea. Fasolea se alege de impuritati, se spala in mai multe ape si se pune la umflat minim 4 ore (eu am lasat-o de seara pana a doua zi).

Apoi fasolea se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Se lasa sa dea câteva clocote dupa care se schimba apa. Dupa care mai repetam inca o data operatiunea. Cand fasolea este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat in fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta, si doua cepe taiate marunt.

Intre timp cele doua cepe ramase se taie marunt si se calesc in tigaie cu putin ulei. Cand devine sticloasa se adauga pasta de tomate. Borsul se fierbe in prealabil separat si se spumeaza. cand fasolea si zarzavaturile sunt fierte se adauga borsul dupa gust (se acreste dupa preferinta), se adauga leusteanul si cimbrul si se mai lasa sa dea cateva clocote.

La final adaugam ceapa calita si se sareaza dupa gust. Va doresc pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bors Moldovenesc de Fasole Boabe" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

marevna
•  27.08.2016 11:57:05

Ceapa prajita nu este sanatoasa! Oare cand o sa eliminam acest obicei nesanatos din alimentatie?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bors Moldovenesc de Fasole Boabe