La transarea cucosului dam deoparte pieptul si artanele, iar restul inclusiv maruntaiele le facem portii. Avem grija de cap si labe sa fie curatate bine. Le punem la fiert in oala de ciorba cu apa pe jumatate si lasam sa fiarba pe indelete. Avem grija sa spumuim ca zeama sa fie destul de limpede.
Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras sa fiarba impreuna.
Imediat alegem de la leustean si patrunjel partea groasa, o tocam si o punem in oala.
Cand legumele si carnea sunt fierte venim cu borsul fierbinte si acrim mai mult decat la alte ciorbe.
Sarea piperul si boiaua dau culoare si savoare.
Jumatate din frunzele de leustean si patrunjel tocate si puse in oala iar din momentul cand am pus si taiteii mai lasam 5 min la fiert si dam oala deoparte
Zama de cucos se afla la rang de cinste la zilele de ruga sfanta unde familiile care se mai respecta se aduna si i si gasesc timp pentru a uni toti membrii familiei.
Orachie buna inainte, un aperitiv cu afumaturi, o zama de cucos dupa care un ulcior de vin, o oala cu sarmale si lista continua.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSa aveti o primavara minunata, plina de zambete! Va ofer cu drag un martisor dulce!
Tort panna cotta cu jeleu de capsuniMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii