1. Încingeţi uleiul şi adăugaţi cepa, usturoiul, morcovul şi ardeiul iute tăiate mărunt. lăsaţi-le să se călească până când ceapa devine transparentă. (Dacă aveţi dovlecei verzi, tăiaţi-i cubuleţe şi puneţi-i după ce ceapa a devenit transparentă, adăugaţi piperul, bouquet garni-ul, chimenul, lăsaţi să scadă zeama de la dovlecei şi săriţi peste punctul 2.)
2. Adăugaţi frunzele de dovlecel spălate şi tăiate, piperul, bouquet garni-ul, chimenul şi amestecaţi din când în când cca. 5 min.
3. Turnaţi apa, adăugaţi sarea şi fierbeţi cca. 15 min. lăsaţi supa să se răcească la frigider, adăugaţi cuburile de gheaţă, iaurtul şi mixaţi bine cu blender-ul.
Serviţi imediat cu frunze de mentă mărunţite pe deasupra.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii