1. Încingeţi uleiul şi adăugaţi cepa, usturoiul, morcovul şi ardeiul iute tăiate mărunt. lăsaţi-le să se călească până când ceapa devine transparentă. (Dacă aveţi dovlecei verzi, tăiaţi-i cubuleţe şi puneţi-i după ce ceapa a devenit transparentă, adăugaţi piperul, bouquet garni-ul, chimenul, lăsaţi să scadă zeama de la dovlecei şi săriţi peste punctul 2.)
2. Adăugaţi frunzele de dovlecel spălate şi tăiate, piperul, bouquet garni-ul, chimenul şi amestecaţi din când în când cca. 5 min.
3. Turnaţi apa, adăugaţi sarea şi fierbeţi cca. 15 min. lăsaţi supa să se răcească la frigider, adăugaţi cuburile de gheaţă, iaurtul şi mixaţi bine cu blender-ul.
Serviţi imediat cu frunze de mentă mărunţite pe deasupra.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustBiscuitii de casa sunt printre preferatii nostri. Serviti la micul dejun cu o ceasca de ceai sau de cafea, sau pentru...
Biscuiti de casa cu fulgi de ovaz si stafide (reteta video)Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii