Supa-crema de Oua Dupa Reteta Bunicii

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 l supa de gaina
  • 1 pahar vin de Porto (50 ml)
  • sare
  • 1/2 lingurite de zahar
  • 3-4 varfuri de cutit de scortisoara
  • nucsoara rasa
  • 2 varfuri de cutit de sofran
  • 2 linuri smantana
  • 2 linguri fistic tocat

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile, supa si vinul de Porto. Se condimenteaza cu sare, zahar, scortisoara, nucsoara si sofran.

Se pune supa la bain-marie si se bate bine, pana cand este gata sa fiarba. Nu se lasa sa dea in clocot pentru ca se coaguleaza.

Eventual se mai adauga supa de gaina. Se inglobeaza smantamna si se drege gustul.

In final se presara fisticul. Se serveste imediat.

Sa aveti pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici