Am pus in oala sub presiune legumele taiate marunt (morcovi, ardei gras, dovlecel, cartof, rosii curatate de pielita si tocate - eu am pus rosii pasate mai grosolan), ulei, putin orez (alta data am pus paste fainoase scurte sau dc erau lungi le-am rupt) si apa.
Am amestecat de citeva ori in oala, si am pus capacul. La foc mare pina s-a ridicat siguranta si a inceout sa fluiere (maxim 5 min) si apoi la foc mic de tot pt 10 minute, nu mai mult. Am stins focul si am lasat oala sa se raceasca lent (fara sa o bagam in chiuveta la jetul de apa rece).
Cind a coborit siguranta (oala era caldutza doar) am desfacut capacul, iar supo-ciorba era gata. Am pus sarea la sfirsit!!!
Daca nu va pare de ajuns de acra de la rosii, dupa gusturile voastre se poate adauga la sfirsit zeama de lamiie, bors fiert, in fine, ce vreti...
Si tot la sfirsit se pune si leustean...
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaPregatite cu mare drag pentru o gustare delicioasa...va invit sa degustati :)
Mini-tarte cu ciuperci si branzica Miez de lapteMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii