Am pus in oala sub presiune legumele taiate marunt (morcovi, ardei gras, dovlecel, cartof, rosii curatate de pielita si tocate - eu am pus rosii pasate mai grosolan), ulei, putin orez (alta data am pus paste fainoase scurte sau dc erau lungi le-am rupt) si apa.
Am amestecat de citeva ori in oala, si am pus capacul. La foc mare pina s-a ridicat siguranta si a inceout sa fluiere (maxim 5 min) si apoi la foc mic de tot pt 10 minute, nu mai mult. Am stins focul si am lasat oala sa se raceasca lent (fara sa o bagam in chiuveta la jetul de apa rece).
Cind a coborit siguranta (oala era caldutza doar) am desfacut capacul, iar supo-ciorba era gata. Am pus sarea la sfirsit!!!
Daca nu va pare de ajuns de acra de la rosii, dupa gusturile voastre se poate adauga la sfirsit zeama de lamiie, bors fiert, in fine, ce vreti...
Si tot la sfirsit se pune si leustean...
Pentru ca tot se apropie toamna, am vrut sa creez o astfel de atmosfera cu aceste nuci delicioase.
Nuci umplute cu crema de ciocolata cu nuca si biscuitiInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii