Am pus in oala sub presiune legumele taiate marunt (morcovi, ardei gras, dovlecel, cartof, rosii curatate de pielita si tocate - eu am pus rosii pasate mai grosolan), ulei, putin orez (alta data am pus paste fainoase scurte sau dc erau lungi le-am rupt) si apa.
Am amestecat de citeva ori in oala, si am pus capacul. La foc mare pina s-a ridicat siguranta si a inceout sa fluiere (maxim 5 min) si apoi la foc mic de tot pt 10 minute, nu mai mult. Am stins focul si am lasat oala sa se raceasca lent (fara sa o bagam in chiuveta la jetul de apa rece).
Cind a coborit siguranta (oala era caldutza doar) am desfacut capacul, iar supo-ciorba era gata. Am pus sarea la sfirsit!!!
Daca nu va pare de ajuns de acra de la rosii, dupa gusturile voastre se poate adauga la sfirsit zeama de lamiie, bors fiert, in fine, ce vreti...
Si tot la sfirsit se pune si leustean...
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii