Supa Slovaca de Linte si Lapte

Complexitate
redusa
Supa Slovaca de Linte si Lapte

Ingrediente

  • 1 ceasca de linte
  • 2 cartofi
  • 1/2 ceapa
  • 1-2 foi de dafin
  • sare
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • boia (dulce sau dupa preferinta)
  • o bucata de slanina cu sorici sau o bucata de bacon afumata de 250 gr
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Punem la fiert lintea care a fost tinuta la inmuita peste noapte sau numai citeva ore depinde de tipul de linte pe care il folositi voi si ce scrie pe pachet. Adaugam soriciul sau bucata de bacon, cartofii curatati si taiati bucati, sare dac e nevoie (pentru baconul folosit de mine nu a fost nevoie de sare, este el foarte sarat) si ceapa.

Lasam sa fiarba pina cind lintea este gata.
Amestecam laptele cu faina si adaugm putina boia varsam amestecul obtinut in supa printr-o strecuratoare foarte fina.

Mai lasam sa fiarba citeva minute apoi servim dupa ce am presarat patrunjel tocat si putem adauga un strop de otet (dupa cum va place).
Reteta inspirata de cea a soacrei lui Cristyd -supa de linte- :master:.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate