Supa Slovaca de Linte si Lapte

Complexitate
redusa
Supa Slovaca de Linte si Lapte

Ingrediente

  • 1 ceasca de linte
  • 2 cartofi
  • 1/2 ceapa
  • 1-2 foi de dafin
  • sare
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • boia (dulce sau dupa preferinta)
  • o bucata de slanina cu sorici sau o bucata de bacon afumata de 250 gr
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Punem la fiert lintea care a fost tinuta la inmuita peste noapte sau numai citeva ore depinde de tipul de linte pe care il folositi voi si ce scrie pe pachet. Adaugam soriciul sau bucata de bacon, cartofii curatati si taiati bucati, sare dac e nevoie (pentru baconul folosit de mine nu a fost nevoie de sare, este el foarte sarat) si ceapa.

Lasam sa fiarba pina cind lintea este gata.
Amestecam laptele cu faina si adaugm putina boia varsam amestecul obtinut in supa printr-o strecuratoare foarte fina.

Mai lasam sa fiarba citeva minute apoi servim dupa ce am presarat patrunjel tocat si putem adauga un strop de otet (dupa cum va place).
Reteta inspirata de cea a soacrei lui Cristyd -supa de linte- :master:.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Muffins cu inima de zmeura
Bucataras.RO

Muffins cu inima de zmeura

Fetita mea le adora,mai ales cand se ascunde in interior cate ceva placut pentru papilele gustative dar placute si pentru...

Muffins cu inima de zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola