Soacra mea slovaca m-a invatat una din mancarile preferate a feciorasului ei, viitorul meu sot :).
Lintea se pune in apa cu o seara inainte. A doua zi se pune la fiert cu sare si alte condimente dupa preferinta. Apa se pune vreo 2-3 degete peste linte. Se curata si taie cartofii in cubulete mici si se adauga peste linte. Se curata crenvustii de coaja, se taie rondele si se adauga peste supa. Se lasa totul la fiert 1 ora.
Dupa ce lintea e fiarta se incinge o lingura de ulei si se prajeste faina. Aici depinde daca vreti sa faceti o supa lichida sau o mancarica consistenta. Pentru supa puneti o lingura rasa de faina, pentru mancarica mai multa, 2-3 linguri dupa cum va place. Se adauga smantana lichida, se amesteca bine si se pune peste supa.
Se toarna laptele deasupra si se lasa la fiert vreo 10 minute.
Se serveste fierbinte si e o masa consistenta si calda pentru anotimpul rece.
In Slovacia se serveste in special de anul nou, pe 1 ianuarie la pranz ca sa ai bani tot anul. :))
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCand eram copii mamaia ne facea niste biscuiti, le ziceam braduleti, presara deasupra zahar tos. Stiu ca aveau in compozitie...
Desert biscuiti cu smantana fermentataAm pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Comentarii