Supa de Vita cu Galuscute de Ficat Sau Pecene Halusky

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Supa de Vita cu Galuscute de Ficat Sau Pecene Halusky

Ingrediente

  • Pt supa
  • 1 kg carne de vita cu grasime si cu os
  • 3 morcovi mari
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucatita de telina
  • 1 bucatica de gulie
  • Pt galuscute (halusky):
  • 200-250g ficatei
  • 1 lingurita maioran
  • 1 lingurita paprika dulce
  • 1 lingurita praf de usturoi (sau un catel strivit)
  • 1 lingurita sare
  • 3-4 linguri de pesmet

Mod de preparare

Carnea se fierbe pentru o ora intr-o oala mare cu apa, cu sare, delikat. Dupa aceea se scoate carnea, se curata legumele. Se pun legumele albe intregi in supa (se vor scoate la sf sau se lasa in supa daqr nu se servesc). Se taie morcovii rondele goase si se adauga in supa. Se fierbe pana cand legumele sunt moi. Se poate adauga patrunjel maruntit la final.

Pentru halusky se toaca ficateii cu oul in robotul de bucatarie. Se adauga toate codimentele si pesmetul si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se odihneasca si cand pui lingura inauntru trebuie nici prea tare nici prea moale. Se poate adauga putin pesmet daca trebuie.

Acum vom folosi aparatul pentru halusky. Este un aparat indispensabil in bucataria slovaca unde mancare preferata este galuscute de tot felul. Aparatul se pune peste o oala cu apa clocotind. Se pune pasta inauntrul capacului de platic si se impinge capacul inainte si inapoi peste tabla metalica cu gaurele rotunde. In acest timp picurele de pasta cad prin gaurele si fierb in apa. Se continua pana se termina pasta si apoi se mai fierbe inca 10 minute ca sa fim siguri ca toate galuscutele sunt fierte.

Se strecoara si apoi se adauga galuscutele in supa.

Se serveste fierbinte cu painica proaspata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia