Supa de Varza Dulce cu Smantana

Complexitate
redusa
Supa de Varza Dulce cu Smantana

Ingrediente

  • -2 verze proaspete
  • -2 ardei grasi, taiati cubulete
  • -1 legatura marar verde, tocat marunt
  • -2- 3 fire cimbru
  • -1 lingura faina
  • -300- 500 ml bulion de rosii
  • -1- 2 rosii, curatate de pielita si tocate marunt
  • -500 g costita afumata
  • -otet
  • -ulei
  • -sare
  • -piper
  • -smantana, optional

Mod de preparare

Spalati bine costita, opariti-o si puneti-o portionata la fiert in 3-4 l apa rece. Indepartati spuma formata si lasati-o pe foc pana este facuta.

Intre timp, tocati fideluta varza, curatata de frunzele exterioare si cotor.
Puneti-o in vasul cu costita cand aceasta este aproape fiarta, impreuna cu rosiile, ardeiul gras si continuati fierberea pana ce legumele sunt facute.

Adaugati bulionul, cimbrul, mararul verde si condimentati cu sare si piper, dupa gust.
Separat, caliti faina in cateva linguri de ulei incins, diluati cu putina supa si turnati peste varza. Lasati sa dea cateva clocote si luati de pe foc.

Acriti cu otet, dupa gust si preferinta.
Serviti cat este calda, adaugand smantana in farfurie, optional.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj