Supa de spanac cu strudel cu legume

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Supa de spanac cu strudel cu legume

Ingrediente

  • 500 g spanac frunze proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ceasca supa concentrata (de pui sau legume)
  • 1 lingurita de faina
  • 1 lingura de smantana de gatit
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • piper
  • strudele cu legume:
  • foi de placinta
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 2 scobitori bambus

Mod de preparare

Spanacul curatat se da intr-un clocot, se scurge, apoi se trece sub jet de apa rece si se toaca marunt si se da la blender pana obtinem un piure fin.
Morcovul si pastarnacul curatate de coaja si taiate in doua se fierb 10 minute, se scurg, se trec sub jet de apa rece, apoi se taie bastonase fine. Ardeiul se coace un pic pe gril, se curata si se taie fasii subtiri. Din 4 foi de placinta taiem 2 patrate cu latura de 30 cm, le lasam suprapuse, apoi asezam pe fiecare fasiiile de legume, le rulam si prindem la capat cu o scobitoare.

Intr-un strop de ulei de masline prajim un pic rulourile, le scoatem pe servetel sa scapam de surplusul de ulei, indepartam scobitorile, lasam sa se raceasca un pic, apoi taiem fiecare rulou in 2 jumatati egale.
In uleiul ramas incins prajim catelul de usturoi presat, apoi il scoatem cu o lingura si in acelasi ulei calim piureul de spanac cca. 10 minute, dupa care turnam in el lingurita de faina subtiata cu supa, smantana de gatit si lasam sa clocoteasca un pic si potrivim de sare si piper dupa gust. Supa se serveste cu strudele cu legume.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Muffins cu inima de zmeura
Bucataras.RO

Muffins cu inima de zmeura

Fetita mea le adora,mai ales cand se ascunde in interior cate ceva placut pentru papilele gustative dar placute si pentru...

Muffins cu inima de zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola