Supa de Rosii si Sandwich Monte Christo (Pranz American)

Complexitate
redusa
Supa de Rosii si Sandwich Monte Christo (Pranz American)

Ingrediente

  • 3 conserve mici de pasta de rosii (din comert)
  • 1 lingura de ulei de cocos (se poate folosi orice fel de ulei doriti)
  • 1 lingurita de faina
  • ardei grasi (eu am pus 5 pentru ca au fost foarte mici)
  • 1 ceapa mare, mare
  • 5-6 frunze mari de busuioc
  • 3-4 fire de leustean
  • 2-3 linguri scuturate de zahar
  • orez dupa numarul de portii de supa (se socoteste 1,5 lingurita de portie)
  • 1 morcov
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Cum sant calduri mari pe la noi si aragazul sta in pauza am decis sa fac zilele trecute o supa de rosii iar pentru felul doi un sandwich. Stilul asta de pranz este foarte obisnuit pe meleagurile americane, deci m-am comformat.

Am luat-o pe scurtatura, am folosit conserva de bulion pentru ca nu am mai avut din cel pus de subsemnata Sad

La sandwich am inlocuit unele ingrediente din cauza de gusturi si de lipsuri. Am sa dau reteta intreaga si autentica, iar in paranteza si poze o sa apara varianta mea.

Ceapa, ardeiul (sau ardeii), morcovul se curata si se spala. La fel si busuiocul.
Morcovul se feliaza, iar ardeiul se cresteaza in patru fara a se indeparta cotorul.

Ceapa se cresteaza si ea, dar nu se taie sferturi.

Intr-un vas se pune uleiul si lingurita de faina si se face un rantas mai usor, se adauga pasta de rosii (bulionul) si se dilueaza cu apa cat se cere ca sa obtineti gustul bun al arhicunoscutei supe de rosii.

Se adauga morcovul feliat, ceapa intreaga, ardeii, frunzele de busuioc si se lasa la fiert.

Se tine ochii pe vasul cu supa pentru ca in primele cateva minute de cand incepe sa fiarba, se face o spuma deasupra care poate da in foc daca nu este supravegheata.

In momentul in care a inceput sa fiarba se adauga orezul, se drege de sare si de zahar.

Inainte de a fi gata supa se adauga leusteanul si se mai fierbe 3-4 minute. Se acopera cu un capac. Se indeparteaza frunzele de leustean, ceapa si ardeii, dupa vreo 15 minute de cand am luat vasul de pe foc.

Se serveste alaturi de un sandwich cald. Eu am ales de data asta sandwichul Monte Christo.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie