Curatam ceapa o tocam, ardeiul galben, gogosarul, ii curatam de seminte si ii taiem cubulete.
Morcovul il curatam de coaja si il facem betisoare.
Intr-o cratita punem niste apa la fiert, cand da in clocot, dam drumul rosiilor spalate.
Le lasam cateva secunde, le scoatem cu o paleta intr-un vas la racorit.
Le decojim de pielita, indepartam cotorul si le facem cubulete.
Intr-o oala incingem uleiul, dam drumul legumelor, doar rosiilor nu.
Le inabusim 2-3 minute, apoi turnam 4-5 litri de apa.
Lasam sa clocoteasca cam 5 minute, punem rosiile, condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.
Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba pana sunt bine patrunse legumele.
Intr-un bolisor amestecam grisul, cu faina, putina sare, piper, patrunjelul uscat, si 3-4 linguri de apa, pentru inceput. Trebuie sa obtinem o pasta grosuta.
Cand toate legumele sunt fierte de la supa, adaugam pasta de tomate si amestecam.
Dam focul mai mic, iar cu o lingurita luam din compozitia de galuste si le dam drumul in oala.
Reglam focul potrivit si lasam sa fiarba galustele, timp in care, tragem cam de doua ori oala de pe foc si le stropim cu apa rece.
Cand este gata, dam supa deoparte si presaram patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii