Supa de Rosii cu Galuste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg de rosii
  • -doua cepe
  • -2morcovi
  • -1pastarnac
  • -1radacina de patrunjel
  • -o legatura de patrunjel
  • -o legatura de marar
  • -2 litri de supa de oase
  • -0,5 kg de gris
  • -3 oua
  • -sare
  • -piper boabe

Mod de preparare

-Trebuie sa avem intotdeauna grija mare de calitatea rosiilor atunci cand le achizitionam. Urmarim in general volumul, prospetimea si pe cel de la care luam.

-Oparim rosiile timp de 5 min. Dupa care le lasam la racit pentru a le decoji. Odata decojite pe un tocator le taiem marunt si le punem intr-un vas.

-Spalam legaturile de verdeata le asezam pe masa, spalam legumele si le curatam, iar morcovuli-l taiem rondele. Celelalte legume, ceapa intreaga, pastarnacul si patranjelul in 4

-Pentru fierbere ne trebuie in vas de 6 litri in care punem 2 litri supa de oase, 2litri apa si legumele, dam foc si lasam sa fiarba

-Mararul va fi taiat foarte marunt dar numai jumatate din cantitate.
-Patranjelul va fi taiat mai mare.
-Dupa 20 min. De firbere, adaugam rosiile in vas si continuam fiertul.

-Separat intr-un castron spargem ouale, punem 3-4 linguri de apa rece zbatem bine de tot adaugam grisul in ploaie si mestecam la rotund pana ce obtinem o pasta mai groasa decat smantana. Venim cu mararul tocat marunt si dupa ce l-am pus, amestecam bine.

-Revenim la vasul nostru unde fierbe supa si d-am afara ceapa pastarnacul si patrunjelul lasand numai zeama, rosiile, si morcovul taiat rondele. Potrivim de apa si sare punem jumatate din verdeata avand grija sa dam focul la mic ca sa putem tocmi galustile.

-Aducem o cana cu apa rece, o lingurita mica si castronul cu compozitia pentru galuste. Formam galustile cu lingurita mica le dam drumul in vas iar dupa fiecare galusca v-om trece lingurita prin cana cu apa

-Dupa ce am pus toate galustile in vas v-om urmari cum se prezinta galustile (neaparat mari si pufoase) iar daca este cazul intervenim.

-In momentul in care toate galustile se ridica deasupra vasului le mai lasam pret de 5 min si oprim focul. Presuram ultima verdeata si sa avem pofta ca de foame ne crapa ochii.
Este o supa usor de pregatit fara mari mofturi, economica, de post atunci cand nu punem supa de oase racoroasa pe timp de vara, potrivita pentru toate gusturile si toate fitele
jos cu grasimile

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici