Supa de Rosii cu Galuste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5 kg de rosii
  • -doua cepe
  • -2morcovi
  • -1pastarnac
  • -1radacina de patrunjel
  • -o legatura de patrunjel
  • -o legatura de marar
  • -2 litri de supa de oase
  • -0,5 kg de gris
  • -3 oua
  • -sare
  • -piper boabe

Mod de preparare

-Trebuie sa avem intotdeauna grija mare de calitatea rosiilor atunci cand le achizitionam. Urmarim in general volumul, prospetimea si pe cel de la care luam.

-Oparim rosiile timp de 5 min. Dupa care le lasam la racit pentru a le decoji. Odata decojite pe un tocator le taiem marunt si le punem intr-un vas.

-Spalam legaturile de verdeata le asezam pe masa, spalam legumele si le curatam, iar morcovuli-l taiem rondele. Celelalte legume, ceapa intreaga, pastarnacul si patranjelul in 4

-Pentru fierbere ne trebuie in vas de 6 litri in care punem 2 litri supa de oase, 2litri apa si legumele, dam foc si lasam sa fiarba

-Mararul va fi taiat foarte marunt dar numai jumatate din cantitate.
-Patranjelul va fi taiat mai mare.
-Dupa 20 min. De firbere, adaugam rosiile in vas si continuam fiertul.

-Separat intr-un castron spargem ouale, punem 3-4 linguri de apa rece zbatem bine de tot adaugam grisul in ploaie si mestecam la rotund pana ce obtinem o pasta mai groasa decat smantana. Venim cu mararul tocat marunt si dupa ce l-am pus, amestecam bine.

-Revenim la vasul nostru unde fierbe supa si d-am afara ceapa pastarnacul si patrunjelul lasand numai zeama, rosiile, si morcovul taiat rondele. Potrivim de apa si sare punem jumatate din verdeata avand grija sa dam focul la mic ca sa putem tocmi galustile.

-Aducem o cana cu apa rece, o lingurita mica si castronul cu compozitia pentru galuste. Formam galustile cu lingurita mica le dam drumul in vas iar dupa fiecare galusca v-om trece lingurita prin cana cu apa

-Dupa ce am pus toate galustile in vas v-om urmari cum se prezinta galustile (neaparat mari si pufoase) iar daca este cazul intervenim.

-In momentul in care toate galustile se ridica deasupra vasului le mai lasam pret de 5 min si oprim focul. Presuram ultima verdeata si sa avem pofta ca de foame ne crapa ochii.
Este o supa usor de pregatit fara mari mofturi, economica, de post atunci cand nu punem supa de oase racoroasa pe timp de vara, potrivita pentru toate gusturile si toate fitele
jos cu grasimile

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Reteta de dulceata de menta
Bucataras.RO

Reteta de dulceata de menta

Nu am facut niciodata si nici nu am stiut ca se poate face dulceata de menta. Acum, ca am aflat si cum menta frumoasa abia...

Reteta de dulceata de menta
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola