-Trebuie sa avem intotdeauna grija mare de calitatea rosiilor atunci cand le achizitionam. Urmarim in general volumul, prospetimea si pe cel de la care luam.
-Oparim rosiile timp de 5 min. Dupa care le lasam la racit pentru a le decoji. Odata decojite pe un tocator le taiem marunt si le punem intr-un vas.
-Spalam legaturile de verdeata le asezam pe masa, spalam legumele si le curatam, iar morcovuli-l taiem rondele. Celelalte legume, ceapa intreaga, pastarnacul si patranjelul in 4
-Pentru fierbere ne trebuie in vas de 6 litri in care punem 2 litri supa de oase, 2litri apa si legumele, dam foc si lasam sa fiarba
-Mararul va fi taiat foarte marunt dar numai jumatate din cantitate.
-Patranjelul va fi taiat mai mare.
-Dupa 20 min. De firbere, adaugam rosiile in vas si continuam fiertul.
-Separat intr-un castron spargem ouale, punem 3-4 linguri de apa rece zbatem bine de tot adaugam grisul in ploaie si mestecam la rotund pana ce obtinem o pasta mai groasa decat smantana. Venim cu mararul tocat marunt si dupa ce l-am pus, amestecam bine.
-Revenim la vasul nostru unde fierbe supa si d-am afara ceapa pastarnacul si patrunjelul lasand numai zeama, rosiile, si morcovul taiat rondele. Potrivim de apa si sare punem jumatate din verdeata avand grija sa dam focul la mic ca sa putem tocmi galustile.
-Aducem o cana cu apa rece, o lingurita mica si castronul cu compozitia pentru galuste. Formam galustile cu lingurita mica le dam drumul in vas iar dupa fiecare galusca v-om trece lingurita prin cana cu apa
-Dupa ce am pus toate galustile in vas v-om urmari cum se prezinta galustile (neaparat mari si pufoase) iar daca este cazul intervenim.
-In momentul in care toate galustile se ridica deasupra vasului le mai lasam pret de 5 min si oprim focul. Presuram ultima verdeata si sa avem pofta ca de foame ne crapa ochii.
Este o supa usor de pregatit fara mari mofturi, economica, de post atunci cand nu punem supa de oase racoroasa pe timp de vara, potrivita pentru toate gusturile si toate fitele
jos cu grasimile
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorBudinca de chia este un desert sau o gustare sanatoasa si delicioasa, preparata din seminte de chia înmuiate în lichid (cum...
Budinca de chia - o gustare sanatoasaFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulciPizza Margherita este o reteta clasica si simpla, perfecta pentru iubitorii de pizza. Realizata cu aluat proaspat, sos de...
Pizza Margherita - ideala pentru o masa rapida si delicioasaReţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii