-Trebuie sa avem intotdeauna grija mare de calitatea rosiilor atunci cand le achizitionam. Urmarim in general volumul, prospetimea si pe cel de la care luam.
-Oparim rosiile timp de 5 min. Dupa care le lasam la racit pentru a le decoji. Odata decojite pe un tocator le taiem marunt si le punem intr-un vas.
-Spalam legaturile de verdeata le asezam pe masa, spalam legumele si le curatam, iar morcovuli-l taiem rondele. Celelalte legume, ceapa intreaga, pastarnacul si patranjelul in 4
-Pentru fierbere ne trebuie in vas de 6 litri in care punem 2 litri supa de oase, 2litri apa si legumele, dam foc si lasam sa fiarba
-Mararul va fi taiat foarte marunt dar numai jumatate din cantitate.
-Patranjelul va fi taiat mai mare.
-Dupa 20 min. De firbere, adaugam rosiile in vas si continuam fiertul.
-Separat intr-un castron spargem ouale, punem 3-4 linguri de apa rece zbatem bine de tot adaugam grisul in ploaie si mestecam la rotund pana ce obtinem o pasta mai groasa decat smantana. Venim cu mararul tocat marunt si dupa ce l-am pus, amestecam bine.
-Revenim la vasul nostru unde fierbe supa si d-am afara ceapa pastarnacul si patrunjelul lasand numai zeama, rosiile, si morcovul taiat rondele. Potrivim de apa si sare punem jumatate din verdeata avand grija sa dam focul la mic ca sa putem tocmi galustile.
-Aducem o cana cu apa rece, o lingurita mica si castronul cu compozitia pentru galuste. Formam galustile cu lingurita mica le dam drumul in vas iar dupa fiecare galusca v-om trece lingurita prin cana cu apa
-Dupa ce am pus toate galustile in vas v-om urmari cum se prezinta galustile (neaparat mari si pufoase) iar daca este cazul intervenim.
-In momentul in care toate galustile se ridica deasupra vasului le mai lasam pret de 5 min si oprim focul. Presuram ultima verdeata si sa avem pofta ca de foame ne crapa ochii.
Este o supa usor de pregatit fara mari mofturi, economica, de post atunci cand nu punem supa de oase racoroasa pe timp de vara, potrivita pentru toate gusturile si toate fitele
jos cu grasimile
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...
Coaste de porc cu cartofi noiCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii