Supa de Rosii cu Busuioc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, faramat
  • 1 kg de rosii coapte bine
  • 2 linguri de piure de rosii
  • 425 ml apa
  • 50 g paine ciabatta, faramitata
  • 6-8 frunze de busuioc

Mod de preparare

Se pune usturoiul la prajit in ulei timp de un minut. Se adauga rosiile, taiate in jumatate si curatate, se acopera oala si se fierb la foc mic timp de 10 minute, timp in care se amesteca din cand in cand, pana cand rosiile sunt foarte moi.

Se adauga piureul de rosii, apa si se asezoneaza cu sare si piper. Se fierb pana dau in clocot, dupa care se adauga paine si se amesteca pana cand painea absoarbe lichidul. Se lasa un pic la racit, dupa care se adauga busuiocul.

Se pune toata compozitia intr-un blender si se amesteca pana devine omogena. Se mai adauga sare si piper, dupa gust. Se serveste cu crutoane si se stropeste cu un pic de ulei de masline.
Ca sa fie mai gustoase, crutoanele se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor cateva minute - o varianta sanatoasa la crutoanele prajite in unt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc