Se pune usturoiul la prajit in ulei timp de un minut. Se adauga rosiile, taiate in jumatate si curatate, se acopera oala si se fierb la foc mic timp de 10 minute, timp in care se amesteca din cand in cand, pana cand rosiile sunt foarte moi.
Se adauga piureul de rosii, apa si se asezoneaza cu sare si piper. Se fierb pana dau in clocot, dupa care se adauga paine si se amesteca pana cand painea absoarbe lichidul. Se lasa un pic la racit, dupa care se adauga busuiocul.
Se pune toata compozitia intr-un blender si se amesteca pana devine omogena. Se mai adauga sare si piper, dupa gust. Se serveste cu crutoane si se stropeste cu un pic de ulei de masline.
Ca sa fie mai gustoase, crutoanele se stropesc cu putin ulei de masline si se pun in cuptor cateva minute - o varianta sanatoasa la crutoanele prajite in unt.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii