Supa de rata cu taitei de casa

Postat pe: 15-09-2017
(0)

Ingrediente

1 kg rata de curte (mai bine zis: spate, aripi, gat)
5 litri apa
4-5 morcovi
1 telina
2 buc. pastarnac
1 ceapa
sare
patrunjel verde
taitei facuti in casa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Timp gatire

GĂTIRE

02h:30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua.

Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine spalata impreuna cu apa rece. Se adauga o lingurita de sare si se lasa sa fiarba pana se aduna spuma deasupra. Cu o spumiera se aduna spuma atata timp cat este necesar (pana nu se mai face), apoi se pune sa fiarba telina si pastarnacul. Mai tarziu, se adauga morcovul si ceapa. Se lasa sa fiarba totul la foc mic pentru a nu se tulbura supa daca clocoteste. Ceapa, la un moment dat se va scoate din supa. Se potriveste de sare dupa gust si se lasa pe foc pana cand este facuta carnea si legumele fierte. La mine a durat in jur de 2 ore si jumatate. La final, se strecoara supa.

Taiteii se fierb separat, se pun in supa si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Se serveste asezonata cu patrunjel verde sau piper macinat.

Este foarte gustoasa! Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de rata cu taitei de casa" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Carnea se poate servi impreuna cu supa, sau se poate face un sos de ceapa si servita ca si felul doi!
Este important sa nu clocoteasca supa in timp ce fierbe, pentru a-si pastra claritatea!

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Supa de rata cu taitei de casa