Supa de rata cu taitei de casa

Portii
8
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
150 minute
Complexitate
redusa
Supa de rata cu taitei de casa

Ingrediente

  • 1 kg rata de curte (mai bine zis: spate, aripi, gat)
  • 5 litri apa
  • 4-5 morcovi
  • 1 telina
  • 2 buc. pastarnac
  • 1 ceapa
  • sare
  • patrunjel verde
  • taitei facuti in casa

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala bine, apoi se taie pe lungime morcovul si pastarnacul, iar telina se taie in 2-3 bucati. Ceapa se cresteaza in doua.

Se pune intr-o oala incapatoare carnea bine spalata impreuna cu apa rece. Se adauga o lingurita de sare si se lasa sa fiarba pana se aduna spuma deasupra. Cu o spumiera se aduna spuma atata timp cat este necesar (pana nu se mai face), apoi se pune sa fiarba telina si pastarnacul. Mai tarziu, se adauga morcovul si ceapa. Se lasa sa fiarba totul la foc mic pentru a nu se tulbura supa daca clocoteste. Ceapa, la un moment dat se va scoate din supa. Se potriveste de sare dupa gust si se lasa pe foc pana cand este facuta carnea si legumele fierte. La mine a durat in jur de 2 ore si jumatate. La final, se strecoara supa.

Taiteii se fierb separat, se pun in supa si se lasa sa mai dea cateva clocote impreuna. Se serveste asezonata cu patrunjel verde sau piper macinat.

Este foarte gustoasa! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Chisca umpluta cu crupe albe
2
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Salam de biscuiţi reţetă
3
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Bucataras.RO

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)

Se întâmplă des să-mi rămână bucăți de carne bună din diverse mâncăruri. Cum nu arunc mai...

Cartofi prăjiți (cu carne reciclată)
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai