Supa de perisoare cu conopida

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Supa de perisoare cu conopida

Ingrediente

  • 1 ceapa mare
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • cateva buchetele de conopida
  • 2 pumni mici de orez
  • 3 linguri de ulei
  • bors magic cu verdeturi (pentru acreala) de la Delikat
  • putina sare sau delikat
  • frunze de patrunjel si marar verde (optional)
  • Perisoare:
  • 200 gr carne tocata de porc (sau amestec cu vita)
  • 3 linguri gris
  • 2 galbenusuri

Mod de preparare

Intr-o oala de 5 litri, se calesc ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina sare, apoi adaugi conopida rupta in buchetele mici si 4-5 litri apa, iar cand da in clocot, pui si cartofii taiati in cubulete.

Intre timp, pregatesti perisoarele amestecand carnea tocata cu grisul si galbenusurile si formezi perisoarele. Le pui asezate pe o farfurie pana cand le bagi la fiert. Cand legumele s-au fiert pe jumatate, pui perisoarele si orezul si le lasi la fiert circa 8-10 minute. Spre sfarsit, condimentezi cu delikat si bors magic cu verdeturi. Iei oala de pe foc si adaugi verdeturile (patrunjel si marar verde). Este o supa usoara si plina de legume, sanatate in farfurie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Rulada de Biscuiti (de Post)
2
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Ciorba de legume cu perisoare
5
Parteneri
Ciorba de fasole boabe  cu coasta afumata
Bucataras.RO

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Chiar daca este cald afara, tot ni se face pofta de o fasole cu afumatura. Sunteti de acord cu mine? :)

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola