Supa de Oua

Complexitate
redusa
Supa de Oua

Ingrediente

  • Oase de pui
  • Oua (doua de portie)
  • Ceapa
  • Legume sau Vegeta
  • Frunza de dafin
  • Orez
  • Tarhon
  • Smantana
  • Zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru ca nimic nu se arunca, totul se transforma, din carenele pieptilor de pui care au luat drumul pastramagirii, am facut o supa de oua.

Uite cum vine de se duce reteta asta: punem la fiert carenele pieptilor de pui, cu sare si boabe de piper. Cand spuma se ridica la suprafata, o indepartam impreuna cu oasele de pui si punem o frunza de dafin, ceapa maruntita si lasam sa fiarba pina ceapa se dizolva (puteti pune ceapa sfert sau jumatati si s-o aruncati dupa ce si-a facut treaba). Adaugam o mana de orez, 2 linguri de Vegeta sau legume foarte fin taiate, lasam sa fiarba si cand sunt gata, micsoram focul si spargem rand pe rand oua in polonic si le dam drumul in supa fierbinte. Dupa ce am inecat si ultimul ou, stingem focul si lasam sa se coaguleze albusurile (din inertia mediului fierbinte in care se afla).

Frecam intre timp un galbenus de ou cu smantana, incalzim spuma asta cu cateva linguri din supa fierbinte si-o adaugam in oala, impreuna cu o legatura de tarhon (daca nu aveti tarhon proaspat e bun si cel uscat - dar in acest caz punuti-l odata cu orezul). La sfarsit, cand supa nu mai e fierbinte, acrim cu zeama de lamaie.

Este o supa a la grec, dar noi aici in Ardeal facem des supa de oua, chiar si fara oase ori carne de pui. Cand eram copii, ne placea sa spargem ouale din farfuria cu supa doar ca sa vedem cum curge galbenusul crud din albusul tare; ne amuza sa vedem cum se ingalbeneste supa...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
4
Dulciuri

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat

Prajitura cu prune, nuci si branza de vaci in aluat
Prajitura cu Nuca
5
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Parteneri
Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci
Bucataras.RO

Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci

Cautand in congelator ceva tacamuri pentru supa, am dat de aceste pulpe dezosate. Ca sa nu ma mai incurce :D am zis ca le voi...

Reteta de pulpe de pui dezosate cu ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala