Supa De Mere Cu Vin Si Prune Uscate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 mere
  • 200 ml vin alv
  • 40 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 3 cuisoare
  • 1 baton scortisoara
  • 200 g smantana
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 100g prune uscate fara samburi
  • sare;

Mod de preparare

1. Merele se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita se pun merele, vinul, zaharul, mierea, putina sare, cuisoarele, scortisoara si atata apa cat sa acopere ingredientele.

2. Cand merele sunt moi, se dau prin mixer si se amesteca cu smantana, coaja de lamaie si se pun pe foc sa dea 2-3 clocote.

3. Se ia supa de pe foc si se incorporeaza prunele taiate marunt, se lasa sa stea 2-3 minute, apoi se serveste ornata cu frunze de menta si smantana.

4. In timpul verii se serveste rece.
Se serveste calda sau rece in functie de anotimp, ornata cu frunze de menta si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman

Cum sa faci cea mai buna baclava, dupa o reteta de Radu Anton Roman
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
2
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Gogosari si conopida la otet
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet