Supa de Mere/ Bere Holstein

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de Mere/ Bere Holstein

Ingrediente

  • 150 gr paine integrala
  • 1/2 baton scortisoara
  • Zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 2 mere
  • 500 ml bere Hostein
  • 1 ou
  • Sare

Mod de preparare

Faceam asa (cel putin eu am indraznit sa fac ...)

Taiem painea integrala cubulete si-o clocotim in 500 ml apa. Scurgem apoi terciul asta si ne alegem cu 250 ml apa bejulie si-o strecuratoare de paine flescaita pe care-o dam la pasari.

Repunem pe foc apa rezultata, adaugam scortisoara, zeama si coaja de lamaie (de frica unui esec profesional am lasat coaja lamaii intreaga si nu am ras-o in zeama ...), stafidele, sarea si 75 gr zahar.

In timp ce drojdia scoasa din paine in zama, se imprieteneste cu scortisoara, lamaia si alte cele numa bune de-un compot, noi curatim 2 mere si le feliem. Repede, repede!!!

Dam in clocot zama atotmirositoare, adaugam merele impreuna cu berea si lasam sa fiarba 10 min (eu dupa 5 minute am vazut ca de nu inchid focul sub oala, praf se fac merele - dar, deh, s-ar putea ca ei in Germany sa aiba merele lui Praslea Cel Viteaz - cu totul si cu totul de aur...)

Batem galbenusul si-l turnam in supa. Albusul il batem mai tare de-atat, impreuna cu restul de zahar si-l punem cu lingura deasupra supei fierbinti. Acoperim si lasam 3-4 minute inainte de-a servi (partea asta mi-a placut cel mai mult - cu capacul pus nu mirosea a vin-bere fiarta cu mirodenii - si merengul s-a umflat in pene sub ochii mei!!!

Eh, aviz amatoarelor: nu tu ulei, unt, smantana si alte smecherii - deh, un ou, acolo...

Poftiti de indrazniti?
Reteta executata dupa: 'enciclopedie culinara' vol. I.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Schneider
4
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
5
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars