Supa de Mere/ Bere Holstein

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Supa de Mere/ Bere Holstein

Ingrediente

  • 150 gr paine integrala
  • 1/2 baton scortisoara
  • Zeama si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 125 gr zahar
  • 100 gr stafide
  • 2 mere
  • 500 ml bere Hostein
  • 1 ou
  • Sare

Mod de preparare

Faceam asa (cel putin eu am indraznit sa fac ...)

Taiem painea integrala cubulete si-o clocotim in 500 ml apa. Scurgem apoi terciul asta si ne alegem cu 250 ml apa bejulie si-o strecuratoare de paine flescaita pe care-o dam la pasari.

Repunem pe foc apa rezultata, adaugam scortisoara, zeama si coaja de lamaie (de frica unui esec profesional am lasat coaja lamaii intreaga si nu am ras-o in zeama ...), stafidele, sarea si 75 gr zahar.

In timp ce drojdia scoasa din paine in zama, se imprieteneste cu scortisoara, lamaia si alte cele numa bune de-un compot, noi curatim 2 mere si le feliem. Repede, repede!!!

Dam in clocot zama atotmirositoare, adaugam merele impreuna cu berea si lasam sa fiarba 10 min (eu dupa 5 minute am vazut ca de nu inchid focul sub oala, praf se fac merele - dar, deh, s-ar putea ca ei in Germany sa aiba merele lui Praslea Cel Viteaz - cu totul si cu totul de aur...)

Batem galbenusul si-l turnam in supa. Albusul il batem mai tare de-atat, impreuna cu restul de zahar si-l punem cu lingura deasupra supei fierbinti. Acoperim si lasam 3-4 minute inainte de-a servi (partea asta mi-a placut cel mai mult - cu capacul pus nu mirosea a vin-bere fiarta cu mirodenii - si merengul s-a umflat in pene sub ochii mei!!!

Eh, aviz amatoarelor: nu tu ulei, unt, smantana si alte smecherii - deh, un ou, acolo...

Poftiti de indrazniti?
Reteta executata dupa: 'enciclopedie culinara' vol. I.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
CORNULEȚE DE POST
Bucataras.RO

CORNULEȚE DE POST

O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei, cu ingredeinte ce sigur se găsesc în cămara...

CORNULEȚE DE POST
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala